Tipurile de bijuterii din argint

Există mai multe denumiri pentru bijuteriile de argint de pe piaţă. Deci, care sunt toate aceste tipuri de argint şi ce reprezintă fiecare?

Acest articol te va ajuta să înţelegi mai bine care sunt diferitele terminologii, atunci când cumperi bijuterii sau obiecte din argint.

Ce este argintul?

Argintul este un metal care este folosit de sute de ani. Argintul este extras din mai multe ţări, dar cei mai mari producători sunt Mexic, Peru şi Australia.

Argint 925

Argintul, în forma sa pură, este în mod normal, considerat prea moale pentru utilizarea zilnică. Prin urmare, sunt adăugate alte metale cum ar fi cuprul.

Diferitele tipuri de argint

Argintul Sterling sau sterlină este principalul tip de argint folosit în bijuterii, ornamente și veselă în ziua de astăzi. Acesta este argintul solid. Argintul Sterlingeste un amestec de argint pur 92,5% şi 7,5% aliaj de metal.

Argintul Sterling este marcat / însemnat ca și “925“.

Argintul fin este din 99,9% argint pur şi este în mod normal, considerat prea moale pentru a fi utilizat în majoritatea obiectelor. Este, de asemene considerat argint masiv.

electroplacarea cu argint

electroplacarea cu argint

Placarea cu argint este populară dar există, uneori, vânzători necinstiți care încerca să treacă ca find placarea cu argint tip sterling. Mai poartă și denumirea de argint galvanizat sau acoperit cu argint.

Elementele placate cu argint se face cu ajutorul unui metal de bază, în mod normal, alamă sau nichel, care este apoi pus printr-un proces de galvanizare. Electroplacarea este un proces prin care aderă un strat foarte subţire de argint pur pe baza de metal.

Rezultatul este un element care arată ca și din argint sterling dar la un preţ mult mai redus. Poată că arată, dar placarea din argint are tendinţa de a dispărea datorită uzuri destul de repede și astfel să expună metalul de bază mai puțin frumos.

Argintul german sau alpaca

Argintul german sau alpaca

Argintul Alpaca sau argintul german nu este de fapt, argint, chiar deloc. Acesta este un aliaj de culoare gri care doar seamănă cu argintul. Aceasta este uneori menţionat ca argintul nichel, aramă albă sau argintul nou.

Acesta este, de asemenea, folosit ca o bază pentru elementele placate cu argint, din cauza aspectului său. Dacă dorrești argint real atunci stai departe de acest lucru. De asemenea, ferește-te de vânzătorii care vând acest lucru ca fiind “bijuterii fine” pentru consumatorii care nu cunosc diferenţa dintre argint şi argint alpaca.

față și verso moneda de argint Libertad din Mexic

față și verso moneda de argint Libertad din Mexic

moneda de argint britannia

moneda de argint britannia

Argintul Mexican este folosit pentru a descrie argintul realizat în Mexic. Aceasta trebuie să aibă mai mult de 90% conţinut de argint pur pentru a fi argint mexican. În zilele noastre, cele mai multe bijuterii de argint care sunt din Mexic sunt de fapt argint sterling.

Argintul Britannia are un conţinut de argint pur de 95.85% şi nu mai mult de 4.16% cupru. Acest argint este marcat în Regatul Unit şi Irlanda, ca “958 de argint.” Este o formă mai pură de argint decât argintul sterling. Prin urmare, are o valoare mai mare.

exemplu de argint vechi sau antic

exemplu de argint vechi sau antic

Anticariatul / Învechirea bijuteriilor cu argint sterling

Metoda de învechire este foarte populară în industria de argint şi este practica de aplicare a unui proces de finisare de argint sterling pentru a le da un aspect de vechi. Pe lângă aceasta, mai ajută să se producă un contrast care face ca detaliile de design sau modele complicate să iasă în evidenţă mai bine.

Read Previous

Samsung Galaxy S3: specificaţii, galerie foto şi preţuri

Read Next

MedAlert.ro, platforma care adună sesizări ale pacienţilor şi a medicilor din România

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *