MAE – Atentionare cu privire la pericolul virusului West Nile. Doua persoane au murit in Grecia

Dupa ce s-au constatat doua decese in Grecia din cauza virusului West Nile, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis un comunicata de presa pentru a-i atentiona pe romanii aflati in vacanta in Grecia.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca autoritatile responsabile au anuntat asupra riscului contractarii virusului West Nile pentru perioada de vara. Pana in prezent au fost raportate un numar de 25 de cazuri, dintre care 2 (doua) persoane au decedat.

Se recomanda sa se foloseasca imbracaminte care sa acopere cea mai mare parte a corpului si, de asemenea, sa foloseasca repelente si spray atat pentru corp, cat si pentru mediul inconjurator.

Regiunile afectate pana in prezent sunt: Katerini, Topeiros Xanthi, Nestos Kavala, Larisa, Sofades Kaditsas, East Attica, Spata.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro http://salonic.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.”, a transmis MAE prin intremediul comunicatului de presa.

Read Previous

Tudorel Toader a dat detalii cu privire la starea sa de sanatate. „Presa gaseste toate diagnosticele posibile”

Read Next

Mihai Fifor a vorbit despre protestul ce urmeaza sa aiba loc in data de 10 august

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *