Implant dentar: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

Ai goluri la nivelul danturii și intenționezi să te îndrepți către implante dentare? Datorită felului în care medicina a evoluat în ultimii ani, astăzi ai posibilitatea de a beneficia din nou de o dantură completă, sănătoasă și frumoasă, care să îți permită să mănânci, să zâmbești și să socializezi fără probleme cu cei din jurul tău.

Înainte de a merge, însă, la un cabinet de specialitate, este recomandat să te informezi temeinic: rândurile de mai jos îți vin în ajutor!

Implante dentare – ce sunt și ce rol au?

Înlocuitori moderni pentru dinții pe care i-ai pierdut de-a lungul timpului, implanturile dentare sunt, de fapt, șuruburi pe care doctorii de specialitate îi pot fixa în osul maxilarului tău, astfel încât să-ți construiască dinți artificiali. Mai exact, este vorba despre șuruburi obținute din aliaje biocompatibile din titan cu alte metale, care se pliază perfect pe orice tip de organism, asigurându-ți succesul garantat. Ulterior, peste implanturi se adaugă bonturile protetice, care vor avea rol de suporturi pentru coroane, proteze sau punți, în funcție de varianta pentru care optezi.

Pentru cine sunt recomandate?

De regulă, implanturile dentare sunt recomandate exclusiv adulților, întrucât în această etapă a vieții tale, ai deja dantura formată, iar o astfel de intervenție nu îți va afecta creșterea naturală a celorlați dinți. Mai mult, este bine să știi că anumite afecțiuni te pot împiedica să îți pui implanturi, dacă astfel starea ta de sănătate se va agrava. Medicul stomatolog este cel care îți va indica ce analize preoperatorii trebuie să faci pentru a fi sigur că intervenția chirurgicală va decurge foarte bine.

Cât timp durează intervenția?

Spre deosebire de procedura necesară pentru eliminarea unei carii, realizarea unui implant dentar presupune o intervenție mai complexă. În urma unor radiografii, medicul va ști dacă este nevoie să îndepărteze rădăcina rămasă de la dintele natural, urmând ca apoi să curețe foarte bine zona în care va urma să lucreze. Ulterior, va avea loc aplicarea implantului propriu-zis, iar perioada de vindecare a gingiei este esențială când vine vorba despre obținerea unor rezultate excelente.

Per ansamblu, aplicarea unui implant dentar poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de modul în care organismul tău reacționează.

Beneficii

Chiar dacă pe lângă implanturile dentare ai și alte variante la dispoziție prin care poți să îți completezi dantura, aplicarea șuruburilor din titan la nivelul gingiei îți asigură rezultate de durată. Printre cele mai importante avantaje pe care este recomandat să le iei în considerare se numără:

  • durata de viață sporită a implanturilor;
  • implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile, iar astfel șansele ca organismul tău să le respingă sunt minime;
  • te bucuri iarăși de o masticație corectă;
  • ai capacitatea de a pronunța toate cuvintele în mod corect;
  • poți zâmbi nestingherit;
  • socializezi mai ușor cu cei din jur.

Medicul stomatolog îți va oferi și alte detalii prin care să înțelegi importanța implanturilor dentare, iar astfel te vei simți mult mai confortabil atunci când începi procedura propriu-zisă.

Întreținere

În ceea ce privește întreținerea implanturilor dentare, aceasta presupune o foarte mare atenție la igiena cavității bucale. Nu uita niciodată să te speli pe dinți după fiecare masă, folosește o pastă de dinți de calitate și utilizează ața dentară, pentru a îndepărta mereu resturile alimentare din spațiile interdentare. Mai mult, mergi la medic în mod frecvent pentru ca acesta să verifice modul în care prezintă implanturile tale!

FamilyDent.ro își deschide larg porțile pentru tine atunci când ai nevoie de ajutor pentru a-ți întreține dantura, fie că te gândești la eliminarea cariilor sau la un tratament parodontoza pret accesibil.

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Read Previous

Cum pot apela la un azil de batrani? Vezi toate informatiile de care ai nevoie

Read Next

Coș de fum din inox sau ceramic – ce merită să alegi? Vezi pentru ce situații se recomandă fiecare categorie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *