Cum pot apela la un azil de batrani? Vezi toate informatiile de care ai nevoie

Daca ai si tu o persoana draga care este relativ autosuficienta, dar nu se simte confortabil singura in casa ei, atunci ar trebui sa cautati o unitate care sa aiba servicii de catering si recreere, precum si o prezenta 24/7 . O casa rezidentiala sau o resedinta cu servicii pentru batrani ar raspunde cel mai bine asteptarilor tale. In acest tip de structura, persoanele varstnice ingrijite sunt apte de munca si autonome si nu exista personal de ingrijire salariat.

Fiecare persoana are nevoi diferite, si tocmai de accea s-a inventat o locuinta sub numele de azil batrani. Daca ruda ta are nevoie de sprijin in toate sau o parte din gesturile vietii de zi cu zi (spalat, mancat, ingrijit) sau daca starea de sanatate necesita o monitorizare continua, atunci un centru de cazare pentru persoanele varstnice dependente (EHPAD), mai cunoscut sub numele de asistenta medicala. acasa, ar fi cel mai potrivit.

De unde stiu ca acest azil de batrani este potrivit pentru cei dragi mie?

O alta situatie in care ar fi indicat sa optezi pentru o astfel de locuinta ar fi cea in care o persoana draga tie este dezorientata sau are boala Alzheimer. Ar fi util sa cauti un EHPAD cu o unitate de locuit specializata in ingrijirea acestor pacienti. La fiecare familie, asteptarile si nevoile sunt diferite. Un azil de batrani trebuie sa corespunda cu cerintele si nevoile celor dragi, pentru a se simti cat mai bine in locul acesta.

Pe de alta parte, ar trebui sa-ti pui intrebarile potrivite: parintele tau vrea sa ramana in cartierul/orasul in care locuieste in prezent? Sau mutarea intr-o casa de batrani este o oportunitate pentru reintregirea familiei? Este mediul in concordanta cu stilul de viata al parintilor tai? (prezenta unei gradini? magazine in apropiere?). Este posibil sa va aduceti mobila, sa veniti cu un animal de companie?

Trebuie sa vizitez unitatile?

Evident, este esential sa vizitezi mai multe case de batrani, pentru a avea puncte de comparatie si repere. In mod ideal, vizitati la ora mesei (locuitorii sunt serviti la masa? sunt ajutati?) sau dupa-amiaza in jurul orei 15 , in timpul activitatilor, pentru a simti atmosfera care domneste in casa. Camera model si restaurantul va vor fi prezentate in timpul vizitei dumneavoastra.

Verificati ca azilul de batrani sa dispuna si de spatii private si saloane, in care sa-l puteti vizita pe cel drag, in familie. Cel mai important este sa profitati de vizita dumneavoastra pentru a va intalni cu directorul si a discuta cu acesta despre organizarea unei zile pentru un rezident. Asigurati-va ca acesta corespunde asteptarilor dumneavoastra si ca cateringul este adaptat alimentatiei tuturor (intrebati daca este facut la fata locului de un bucatar).

La ce criterii ar trebui sa fii atent?

Activitatile oferite: acestea sunt decisive in alegerea caminului de batrani care va avea grija de persoana iubita. Pe langa dansurile cu ceai si petrecerile de nastere, verificati daca exista activitati pentru persoanele cu pierdere a autonomiei si cititi semnele de activitate. Se ofera si ateliere terapeutice (ateliere de memorie, gimnastica blanda, stimulare senzoriala) pentru a mentine autonomia cat mai mult timp? Exista un animator salariat?

Mentinerea legaturilor familiale: verificati daca este posibil sa luati masa cu parintele  in cadrul unitatii, sa va implicati in viata Resedintei (comitet de catering si comitet de divertisment, consiliu de viata sociala) si de a participa la activitati. Exista restrictii privind orele de vizita? Toate aceste informatii au nevoie de raspunsuri, iar noi, la batranetifericite.ro iti stam la dispozitie, pentru a-ti oferi cat mai multe raspunsuri despre un azil de batrani pret bun.

 

Date de contact:

Tel/Fax: 0722624264

Email: batranestifericite.ro

 

Read Previous

Inchirieri auto: ce ofera acest serviciu atat de popular?

Read Next

Implant dentar: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *