Coș de fum din inox sau ceramic – ce merită să alegi? Vezi pentru ce situații se recomandă fiecare categorie

Dacă oscilezi între un cos fum inox și coș fum ceramic și nu știi ce să alegi, ai ajuns la fix. În acest articol vorbim despre deosebirile, dar și asemănările dintre aceste două tipologii de coșuri de fum, respectiv despre recomandările experților de care merită să ții cont.

Cele mai multe dintre sistemele profesionale de coșuri de fum comercializate astăzi deservesc șemineelor sau sobelor, iar eficiența acestora este determinată și de calitatea obținută în producție, respectiv de brandul producător. Află și care sunt brandurile căutate!

 

Coșul de fum ceramic produs de compania Tona, alegerea nr.1 în rândul utilizatorilor de șeminee

Sistemele ceramice profesionale produse de Tona sunt alegerea nr.1, atunci când vine vorba despre coșurile de fum. Acestea au garanție de 30 de ani, sunt fabricate integral în Germania și sunt cunoscute ca fiind cele mai sigure și mai bune sisteme de evacuare a gazelor (arse / nearse).

În România, la ora actuală, nu există alte produse care să concureze cu raportul dintre calitate și preț oferit de acest producător. Coșul de fum ceramic permite temperaturi de lucru de 600 grade pentru mediul uscat și 400 de grade pentru mediul umed. Compania producătoare, Tona, are peste 125 de ani de experiență pe piața globală și se impune ca lider în domeniu. Este cea mai veche companie producătoare de coșuri ceramice. Coșurile pe care le produce se deosebesc de toate celelalte de pe piață prin greutatea mult mai redusă și prin avantajul lungimii mari ale tuburilor. Mai mult, și tipul de îmbinare este unul avantajos, întrucât Tona a renunțat la îmbinarea „nut-feder”, înlocuind-o cu îmbinarea tub în tub pe o lungime de aproximativ 2cm.

 

Coșul de fum din inox produs de compania Metaloterm Eontop (Olanda), foarte recomandat

Există anumite cazuri în care se impune implementarea coșurilor de fum din inox, și nu a celor ceramice: atunci când diametrul interior depășește 600 mm / când greutatea sistemelor ceramice depășește maximul admis / când există necesitatea adaptării coturilor / când există riscul apariției vibrațiilor cauzate de cazane mari / în domeniul naval / când sistemul de preluare verticală se face direct de pe focar sau de pe sobă  și în multe alte variate situații.

În astfel de situații, compania Metaloterm Eontop (Olanda) este cea mai care trebuie să o cauți, întrucât asigură cel mai înalt nivel de calitate posibil. În oferta acestui producător există peste 20 de modele de sisteme de coșuri de fum din inox, filtre de particule și amortizoare de sunet. La nivel european, aceste produse nu au concurent. Metaloterm a patentat sistemul din inox AT, garantat 40 de ani, care se bazează pe izolația AMGISO. Această izolație din silicat de calciu a înlocuit vata minerală bazaltică, având o temperatură de lucru de 600 de grade.

 

Specialiștii de la Seminee-Expert.ro îți recomandă ce coș de fum să alegi pentru un șemineu lemne sau altele

Dacă nu știi ce coș de fum să alegi pentru un semineu lemne (sau oricare alt tip de șemineu/sobă), îți recomandăm să intri în legătură cu specialiștii de la Seminee-Expert.ro. Ei comercializează coșurile de inox produse de Metaloterm Eontop (Olanda) și coșurile de ceramică produse de compania Tona. Astfel, îți vor oferi cel mai înalt nivel de calitate de pe piață și vor veni în întâmpinarea ta cu recomandări avizate.

 

Read Previous

Implant dentar: 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști!

Read Next

Nu comanda scaunele de bucătărie fără să afli aceste 3 lucruri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *