Google a cumpărat Nest cu 3,2 miliarde de dolari

sigla Nest

Termostat-ul Nest

Google a cumpărat Nest, producătorul termostatului inteligent care învață obiceiurile utilizatorilor și detectorul de fum, pentru prețul de 3,2 miliarde dolari.

Reinventează cele mai importante obiecte de uz casnic

Nest va continua să funcționeze independent sub conducerea lui Tony Fadell, CEO-ul Nest, care a declarat:

“Suntem încântați să ne alăturăm echipei Google. Cu susținerea lor, Nest va deveni un loc și mai bun pentru a construi dispozitive simple și inteligente, care fac viața mai ușoară acasă și care au un impact pozitiv asupra lumii. “

Tony Fadell este cunoscut ca inventatorul Apple iPod și a jucat de asemenea un rol important în lansarea primelor trei iPhone-uri Apple.

Larry Page, CEO-ul Google, a declarat:

“Fondatorii Nest-lui, Tony Fadell și Matt Rogers, au construit o echipă extraordinară pe care o primim călduros în familia Google. Ei deja livrează produse uimitoare pe care le poți cumpăra chiar acum – termostate care economisesc energie și alarme (detectoare) de fum / CO2 (dioxid de carbon), care poate ajută la păstrarea siguranței familiei tale. Suntem încântați pentru că putem aduce această experiență grozavă pentru mai multe locuințe și în mai multe țări și le îndeplinim visele! “

Această mutarea are legătură cu intenția lui Google de a dezvolta mai departe “Internetul lucrurilor”, a spus David Garrity de la GVA Research.

Vezi un video cu Termostat-ul Nest în acțiune (momentan se vinde la prețul de 250$ sau 830 lei dar cum orice tehnologie la început costă mult, pe parcurs prețul va scădea):


Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *