Browse By

Dezbaterea „Drepturi de autor, licențe și resurse educaționale deschise”

Dezbaterea „Drepturi de autor, licențe și resurse educaționale deschise”

Vă invităm la o dezbatere despre drepturi de autor, licențe și resurse educaționale deschise. Evenimentul va avea loc luni, 20 ianuarie, ora 12:00 în Aula Ștefan Cicio-Pop, UVVG, B-dul Revoluției nr. 94-96, Arad.

Prezintă Bogdan Manolea (http://legi-internet.ro) și Nicolaie Constantinescu (http://kosson.ro).

  • Ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
  • Ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
  • Cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca sau în operele tale
  • Ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele
  • MOOC-uri (massive open online course)

Despre

Bogdan Manolea a terminat Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Craiova în anul 2000. A urmat apoi câteva cursuri online legate de drept și Internet care i-au deschis „apetitul” pentru acest subiect, iar la sfârșitul lunii ianuarie 2001 a realizat site-ul legi-internet.ro. Timp de 3 ani a lucrat la Internews în proiectul RITI dot-Gov – Romanian Information Technology Initiative, iar acum colaborează cu Asociația pentru Tehnologie și Internet – APTI.

Kosson.ro este un nod informațional bazat pe servicii web destinat tuturor specialiștilor români din domeniul științei informării (bibliotecari, arhiviști, documentariști, curatori de muzee etc.), specialiștilor din sectorul eGuvernării (partea de gestiune a informațiilor), persoanelor (studenți, tineri) doritoare să se  informeze cu privire asupra noilor tehnici și tehnologii de gestionare și comunicare a datelor, informației, cunoașterii și publicului larg.

Organizatori: UVVG, ApTI, ANBPR, Fundația Soros România, Moodle România și ASI UVVG.