Browse By

O nouă lege a minelor în februarie la Parlament

O nouă lege a minelor va fi supusă votului în Parlament, în cursul lunii februarie, a declarat Andrei Gerea, Ministrul Economiei.

În data de 10 decembrie 2013, zi cunoscută sub numele de „Marțea Neagră” legea minelor a căzut în Parlament din cauza voturilor insuficiente. Chiar dacă USL a decis împreună să voteze proiectul, în cele din urmă au fost doar 160 de voturi pentru, insuficiente ca legea să treacă.

Voturi împotrivă: 2 PSD și 11 PNL. Abțineri: 8 PSD și 10 PNL

Andrei Gerea

Andrei Gerea

„Odată cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil în cursul lunii februarie, va exista cadrul legal pentru redeschiderea proiectului minier la Remin Baia Mare. De altfel, textul noii legi a minelor a fost îmbunătățit considerabil, astfel încât este favorabil celor care doresc să investească în sectorul minier. Astfel, noua lege prevede scurtarea unor termene, asigurarea respectării proprietății, despăgubiri corecte, transparență și au fost eliminate prevederile care puteau fi interpretate ca fiind cu dedicație”, a mai adăugat A. Gerea.

Această declarație a fost dată cu ocazia întâlnirii acestuia cu Martin Fergus Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.