Foarte multi elevi nu au acces la tehnologie si nu pot urma scoala online

Foarte multi elevi nu au acces la tehnologie si nu pot urma scoala online

Monica Anisie, Ministrul Educatiei afirma ca sunt foarte multi elevi care nu au acces la tehnologie si care nu pot urmari cursurile online. Toti acesti elevi sunt in numar de 250.000. In cazul in care in toamna va exista o a doua situatie de pandemie trebuie sa se ia masuri din timp.

   Ce se vor intampla cu toti acesti elevi

“Ministerul Educaţiei a elaborat o instrucţiune, aceasta are două componente, pe de o parte se referă la acei elevi care au posibilitatea de a participa la cursurile online, deci deţin o tabletă, un laptop şi aşa mai departe şi aceste lecţii vor continua şi cea de-a doua parte a instrucţiunii prevede măsuri pentru acei elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, unităţile de învăţământ împreună cu inspectoratele şcolare trebuie să transmită elevilor resurse de învăţare şi fişe de lucru pe toată această perioadă în care nu au acces la tehnologie”, a transmis Monica Anisie.

Tot aceasta a  mai precizat si ca aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie “Acum vreo două, trei săptămâni, înainte de vacanţa de Paşte chiar Consiliul Naţional al Elevilor a venit şi a spus că 60% dintre elevi au participat la lecţiile online. Am avut şi eu această curiozitate să văd câţi anume dintre elevi participă la aceste cursuri, de aceea le-am solicitat colegilor mei din inspectoratele şcolare să prezinte o situaţie acum după această instrucţiune, să vedem dacă s-au îmbunătăţit sau nu participările elevilor. (…)

Noi avem o cifră estimativă în cadrul Ministerului Educaţiei. Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puşi în faţa….”.

Ce se va face in acest sens?

In scurt timp Ministrul Educatiei va primi din partea inspectoratelor o situatie a tututror cadrelor didactice care nu au acces la tehnologie. “Îi asigur că vom încheia anul şcolar cu bine şi voi lua toate măsurile de siguranţă pentru a preveni infectarea cu Covid-19 atunci când cei de clasele a VIII-a sau a XII-a vor reveni în unităţile de învăţământ.

De aceea, îi asigur şi pe părinţi că voi solicita unităţilor de învăţământ şi inspectoratelor şcolare să colaboreze cu direcţiile de sănătate publică, iar ordinul comun pe care îl voi realiza cu ministrul Sănătăţii, va prevedea în mod explicit şi responsabilitatea direcţiei de sănătate publică şi cred că putem face lucruri bune în această perioadă în aşa fel încât elevii să se simtă în siguranţă”. Acestea au fost declaratiile facute de Ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Acceseaza aceasta pagina pentru mai multe stiri din educatie si vei fi la curent cu toate noutatile si cu toate schimbarile care urmeaza sa aiba loc.

Read Previous

Investitie inteligenta prin achizitia unei masini rulate. Tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un automobil

Read Next

Tarifele la asigurarile RCA stagneaza in 2020

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *