Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cazul de la Galati: „Procedeaza exact ca politistii din Caracal, exact ca omoratorul din Caracal”

Sursa foto: www.digi24.ro

Cristian Tudor Popescu a vorbit in cadrul unei emisiuni TV despre cazul fetei de la Galati, cea plina de sange, pe care politistii aflati in zona nu au bagat-o in seama.

„Care era pozitia geometrica a duduii in uniforma, de pe locul din dreapta, si a celuilalt politist din masina fata de fata insangerata? Pozitia este paralela. Inseamna ca urmeaza sa nu se intalneasca niciodata. Acesti doi insi din masina, care poarta uniforme, n-aveau niciun gand sa coboare si sa-si intersecteze vreodata existenta ca politisti cu aceasta fata.

Deci, ce descopera cetatenii in aceste zile? Descopera cine este statul paralel. Statul paralel sunt ei, simplii cetateni, cei care nu au functii, care nu au bani, care sunt niste amarati. Astia sunt statul paralel de care tot auzim de nu stiu cata vreme! Statul, statul pur si simplu, fiecare dintre acesti politisti, procurori, STS-isti, MAI, Guvern si mai cine vreti dvs, autoritati, fiecare dintre ei isi spun in sinea lor ca Ludovic al XIV-lea: Statul sunt eu! Cum sa fie statul o prapadita de 14 ani, care cine stie cum o fi ajuns plina de sange acolo, pe trotuar! Cum? Asta face parte din statul care suntem noi?! Nu, domnule, e in alt stat, in statul paralel, cu care noi nu ne intalnim!

Procedeaza exact ca politistii din Caracal, exact ca omoratorul din Caracal, facand fetele si pe aceasta fata, aflata intr-o situatie critica, catele in calduri. Pentru cine sa fiu tras la raspundere, pentru prapadita asta, care de fapt e o curva de 14 ani! Asta ne spune individul. Si stiti de ce o face? Pentru ca fata asta e orfana. Ca daca avea parinti, individul asta nu mai era asa de bun povestitor, pentru ca s-ar fi putut sa fie dat in judecata sau sa primeasca niste pumni in cap acum. Pentru ca stie ca n-are cine ce sa-i zica, pentru ca asta e o amarata de orfana, atunci face el povesti pe seama ei. Reprezentantul Protectiei Copilului, al statului!

Pai, dupa ce vad ce vad oamenii – simplii cetateni, statul paralel, cetatenii astia paraleli – dupa ce vad ce se intampla cu oamenii in uniforma in aceste zile, ajunge sa valoreze in ochii lor uniforma de politist mai putin decat aia a bodyguarzilor firmelor private, aia care umbla cu masini si fac galagie multa. Iar disolutia autoritatii inseamna asa: politistul, agentul, dispretuieste cetatenii – ati vazut cum se uita politista aia din masina la fata, ce privire avea? – deci, slujbasul statului dispretuieste cetatenii; inseamna cetateni care nu au incredere si ajung la randul lor sa nu mai dea doi bani pe slujbasii statului; inseamna slujbasi ai statului care isi dispretuiesc, de fapt, sefii, pentru ca stiu cum au fost pusi acolo respectivii sefi, ba pe unii ii mai au si cu ceva la mana, pentru ca sunt pusi politic acolo; inseamna niste relatii de sus si pana jos, de la functiile de conducere si pana la cetatenii statului paralel, alterate complet.

Toate aceste perechi relationale intre cetateni, slujbasi si sefi sunt complet alterate in acest moment. Aceasta metastaza a fost generata de politic. Aceasta metastaza a fost generata de politic. Cum se schimba politicul? Prin alegeri! Alta metoda democratica nu exista! Politicul se schimba prin alegeri”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

 

Read Previous

Mihai Fifor a vorbit despre protestul ce urmeaza sa aiba loc in data de 10 august

Read Next

Traian Basescu a vorbit despre alianta dintre Ponta si Tariceanu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *