Browse By

Va fi televiziunea înlocuită de YouTube?

Privitul la televizor, activitate relaxantă de familie

Privitul la televizor, activitate relaxantă de familie

YouTube, site-ul care oferă videoclipurile pieselor muzicale vechi sau noi, videoclipuri cu animale care fac lucruri ieşite din comun, cu bebeluşi haioşi, cu accidente sau cu orice altceva care ar putea capta interesul, pare a fi o ameninţare pentru televiziuni. Google pariază pe asta.

Compania a anunţat că YouTube, deţinut de Google, va lansa 100 de noi canale online. Lansarea primului astfel de canal este aşteptată luna aceasta. În plus, Google doreşte să actualizeze Google TV pentru a oferi o cale mai uşoară de a accesa noile canale YouTube. Contractul valorează 100 de milioane de dolari.

Ar trebui ca televiziunea tradiţională să se simtă ameninţată? Conform presei britanice, YouTube-ul va fi pus la egalitate cu show-urile oferite de televiziune. Deoarece televiziunea se dezvoltă la fiecare pas, existând din ce în ce mai multe programe TV, YouTube nu se lasă mai prejos.

Nevoie de succes

YouTube, un concurent al televiziunii clasice

YouTube, un concurent al televiziunii clasice

Pe YouTube pot fi găsite numeroase lucruri care nu interesează pe cineva dornic de a se aşeza în faţa canapelei şi de a viziona un film bun, însă Google nu cedează. Acesta vrea să mulţumească pe toată lumea. Indiferent dacă 90% dintre aceste noi canale eşuează, Google va investi în unul sau două canale ce vor avea o audienţă sigură şi loailă.

Există şi păreri sceptice

Cu toate acestea, ideea nu este susţinută în totalitate. Există îndoieli în legătură cu acest experiment ce pare a fi costisitor şi nechibzuit. Canale noi pe YouTube pot exista însă, susţin unii, nimic nu va înlocui comoditatea oferită de un ecran de televizor, privit din faţa canapelei.