Browse By

I.L. Caragiale este aniversat de Google la 160 de ani de la nasterea scriitorului roman

Caragiale si Google

Caragiale si Google

Google si-a schimbat, luni, 30 ianuarie 2012, logo-ul unde îl sărbătorește pe Ion Luca Caragiale, la implinirea a160 de ani de la nasterea celebrului scriitor si dramaturg roman.

Se implinesc astfel 160 de ani de la nasterea lui I.L. Caragiale, o personalitate importanta pentru cultura romaneasca si unul dintre cei mai importanti scriitori si dramaturgi romani.

Noul logo al Google Romania iti aduce aminte de una dintre operele faimoase scrise de acesta si anume, „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale.

Este interesanta alegerea Google Romania de a schimba prima pagina, cea de acasa a faimosului motor de cautare tocmai la I.L. Caragiale si in schimb sa uite sa omagieze 162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, pe care personal il consider mai important decat insusi Caragiale dar pe alt gen de opera.

Dar cred ca Google a facut aceasta alegere, poate ca va pare extrem de simpla dar asa este, pur si simplu nu se termina in cifra 0 (zero) sau 5 (cinci), cifre rotunde astfel ne asteptam sa il sarabatoresca pe Eminescu abia cel mai devreme in 2015. Desi in cazul altor artisti international recunoscuti s-a u facut astfel de exceptii.

Imaginea cu sigla in original poate fi gasita aici: http://www.google.ro/logos/2012/i_l_caragiale-2012-hp.jpg

In 2011, Google l-a mai omagiat pe sculptorul roman Constantin Brancusi. Astfel, pe 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, noul logo fiind alcatuit din imagini ale unor lucrari realizate de celebrul sculptor, printre care „Domnisoara Pogany” si „Sarutul”.

De asemenea, pe 19 august 2011, Google l-a omagiat pe George Enescu, la 130 de ani de la nasterea compozitorului roman. Logoul de atunci l-a prezentat pe compozitorul roman in timp ce canta la vioara, iar peste cuvantul „Google” a aparut un portativ cu note muzicale.

Ion Luca Caragiale s-a nascut la 30 ianuarie 1852 in satul Haimanale, astazi satul I. L. Caragiale, din judetul Dambovita, si a decedat pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Caragiale a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist roman, de origine greaca. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg roman si unul dintre cei mai importanti scriitori romani. A fost ales membru post-mortem al Academiei Romane, notează www.stirileprotv.ro