Unde sunt radarele în sistem cascadă, ce trebuie să ştie şoferii care merg pe Autostrada Soarelui

Unde sunt radarele în sistem cascadă, ce trebuie să ştie şoferii care merg pe Autostrada Soarelui

Unde sunt radarele în sistem cascadă, ce trebuie să ştie şoferii care merg pe Autostrada Soarelui

Peste 110 şoferi au fost amendaţi, în cursul zilei de vineri, pentru depăşirea vitezei legale pe Autostrada Soarelui A2, în urma unei acţiuni a Secţiei de Poliţie Autostrăzi, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au organizat, între orele 8.00 şi 12.00, o acţiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, comise pe fondul nerespectării normelor rutiere legate de viteza de deplasare pe drumurile publice şi a normelor ce reglementează transporturile de mărfuri şi persoane, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

În cadrul acţiunii au fost folosite mai multe radare “în cascadă”, printre care şi sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, ce măsoară viteza maşinilor prin sistemul undelor laser.

Totodată, şoferii opriţi ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză au fost controlaţi şi pentru a stabili dacă au consumat alcool, dacă au defecţiuni tehnice minore la autovehicule sau mărfuri fără documente de provenienţă.

În urma acţiunii, au fost constatate 221 de contravenţii, fiind depistaţi 114 şoferi care au depăşit limita legală de viteză. De asemenea, au fost aplicate 38 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor ce reglementează activitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, 30 de conducători auto au fost amendaţi pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice, trei conducători auto au fost sancţionaţi pentru săvârşirea unor abateri privind transportul rutier, iar alţi 35 pentru alte abateri incriminate de Legea privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au reţinut două permise de conducere, dintre care unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unu pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au retras din circulaţie 27 certificate de înmatriculare, dintre care 24 pentru conducerea de autovehicule cu defecţiuni tehnice.

Read Previous

Cum mi-am petrecut vacanţa de vară în America. Tot ce trebuie să ştii despre programul “Work and travel”

Read Next

Rochii de mireasă pentru plinuţe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *