Traian Basescu a vorbit despre politia din Caracal. „Ori erau complici cu el sau primeau din cand in cand parte din banii de la taximetrie, ori primeau din cand in cand o fetita”

Sursa foto: www.fanatik.ro

Traian Basescu, fostul sef al statului, a vorbit despre politia din Caracal si despre ceea ce crede ca s-a intamplat acolo, despre relatia dintre politisti si infractori.

„Omul asta nu e cu naravurile astea de acum, de la Alexandra. Daca nici acum statul nu va actiona impotriva celor care au gresit, pentru ca acest copil, Alexandra, a murit cu zile. Nu e posibil sa ai asemenea individ pe raza unui mic orasel cum e Caracal si politia sa nu il aiba in supraveghere. Mai ales ca facea si taximetrie ilegala. Este de necrezut. Este de crezut intr-o singura situatie. Ori erau complici cu el sau primeau din cand in cand parte din banii de la taximetrie, ori primeau din cand in cand o fetita. Si procurorii au fost extrem de generosi cu acest individ. Sectia pentru magistrati trebuie sa isi faca treaba.

Am aici al 11-lea raport al CE legat de nr. 112. Si vedem ce ne spune chiar despre Romania si despre alte 27 de tari. Spre exemplu s-a incercat in zona de discreditare, in faza initiala, sa se dea vina, dadeau vina unii pe altii. Iata ce poate sa faca STS. In momentul de fata STS poate sa dea o evaluare a locatiei cu o toleranta de la 70 m la 5000 de m. Daca este in Bucuresti va fi 70 de m, pentru ca se intersecteaza mai multe celule, daca este la Caracal, unde e o singura celula, va fi de 5 km fata de punctul real. Acea diagrama pe care au transmis-o este mai mica de 5000 de metri. Ceea ce va spun este valabil si pentru intamplarea din Apuseni. Toate sistemele 112 din Europa intra in proces de modernizare.

Prima minciuna a fost: nu am putut sa ii depistam pentru ca STS nu ne-a dat corect locatia. A doua minciuna a fost cea din fata portii. Nici acum nu e clar cine a interzis intrarea, procurorul sau politia ca nu a avut oameni. Cele doua institutii trebuiau sa colaboreze. Nici acum nu au venit cu un comunicat public. Este inadmisibil, de asemena, faptul ca nici pana acum niciuna dintre cele doua institutii nu au venit public sa spuna: iertati-ne, nu am citit Constitutia care ne dadea dreptul sa intram si la miezul noptii in locuinte daca exista risc de pierdere de viata a unui cetatean. Ei nu aveau nevoie de mandat ca sa intre in casa groazei. Avem cateva minciuni care nu sunt nici acum recunoscute. Eu cred ca interdictia a venit de la procuror, dar si politistul a fost suficient de slab sa nu spuna: domnule procuror, eu servesc o lege si e in joc viata unui om. E o chestie de asumare aici. Amandoi au fost slabi. Tipul de functionari ai statului care se preling, nu isi asuma la momente de criza anumite decizii. Asta e marea problema”, a declarat fostul sef al statului, Traian Basescu.

Read Previous

Sfaturi practice pentru clientii de auto second hand. Achizitioneaza masina perfecta

Read Next

Tudorel Toader a dat detalii cu privire la starea sa de sanatate. „Presa gaseste toate diagnosticele posibile”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *