Tehnicile de lipire a lemnului pe care trebuie neaparat sa le stii. Importanta adezivilor de calitate superioara

Imbunatatiti-va proiectele de prelucrare a lemnului, realizati mai bine conexiunile lipite si faceti ca totul sa arate mult mai bine, cu ajutorul acestor sfaturi pentru lipirea lemnului cu adezivi de de foarte buna calitate.

Cel mai bun lipici de lemn este acela pe care il considerati dumneavoastra potrivit pentru o anumita nevoie. Zeci de cleiuri functioneaza bine in contact cu lemnul. Cele mai multe sunt de tip PVA si ofera un randament relativ bun. Facand imbinari adezive, puteti ajunge la un rezultat remarcabil. Adezivul pentru lemn poate dura ani de zile, iar din acest motiv trebuie ales corespunzator.

Lipirea lemnului – adezivii potriviti

Probabil ati auzit ca adezivul PVA se deterioreaza dupa congelare. Acest lucru se datoreaza lipsei amestecarii corespunzatoare a produsului. Inainte de utilizare, amestecati bine produsul, astfel incat toate particulele acestuia sa se imbine perfect. Daca acesta este putin gros, adaugati apa, pana la 5%. Daca adezivul curge liber din stila si se simte alunecos intre degete, poate fi utilizat cu incredere.

Utilizati adeziv impermeabil pentru proiectele in aer liber. Daca proiectul tau de tamplarie risca sa se ude, folosete adezivi rezistenti la apa. Acestia sunt buni pentru lucrurile ce pot fi udate ocazional. Pentru cele frecvent predispuse la umezela folositi un adeziv care contine poliuretan. Ambele tipuri de lipici sunt destulcde rezistente la apa si la conditiile meteorologice nefavorabile, dar cel care contine poliuretan are avantajul suplimentar de a putea imbina materialele precum piatra, metalul si sticla. Este totusi lipici, deci folositi intotdeauna manusi atunci cand il utilizati.

Aplicati adezivul pentru lemn cu o pensula, cu un flux mare. Pensulele mari sunt perfecte pentru a lipi suprafete mari, iar cele mici pentru retusarea detaliilor. Pentru indepartarea lipiciului de pe pensula trebuie doar sa o lasati in apa pentru cateva zile, apoi sa o spalati in mod obisnuit, fiind din nou gata de utilizare. Cand lipiti mai multe placi, poate fi dificil sa aliniati perfect toate suprefetele de sus, dar iata un sfat util care va rezolva toate problema. Mai degraba decat sa lipiti toate pisele deodata, adaugati cate o placa, pe rand. Lasati adezivul sa se usuce timp de 20 de minute pentru a fi siguri ca s-a prins placa, apoi continuati cu urmatoarea. Aceasta metoda va dura putin mai mult, dar are o eficienta mult mai ridicata.

Pentru a repara un amner rupt trebuie sa utilizati un adeziv tip CA. Ai idee cum functioneaza acesta pe lemn? Cleiul CA este foarte util pentru atatsarea pieselor mici ce ar fi greu de fixat. Adaugati trei sau patru picaturi pe ambele parti si lipiti-le.

Cei mai multi adezivi pentru lemn se usuca rapid sau nu, ceea ce poate fi o binecuvantare sau un blestem. Uneori doriti o legatura mai rapida dar pe o linie complicata si aveti nevoie de mai mult timp pentru ca lipiciul sa se usuce. Timpul de asamblare este foarte important aunci cand alegeti un adeziv pentru lemn.

Unde gasiti mai multe tipuri de adezivi pentru lemn?

De la adezivi cu uscare rapida sau lenta, la cei rezistenti la apa sau cei pentru finisaje, asigurati-va ca il alegeti intotdeauna pe cel potrivit pentru lucrarea dumneavoastra. Asadar, analizati bine intregul proiect, iar apoi apelati la cei de la klebrom.ro pentru cei mai buni adezivi pentru lipirea lemnului. Calitatea este cea care isi spune ultimul cuvant. Convingeti-va chiar dumneavoastra printr-o accesare aici .

Read Previous

Pardoseli PVC – confort si caldura, conform asteptarilor tale

Read Next

Esti in cautarea unui pat tapitat? Iata cateva sfaturi numai bune de pus in practica!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *