Succesul nu este un accident: concluzii

Succesul în orice domeniu este dobândit în timp prin muncă. El este rezultatul dobândit în urma parcurgerii unui drum foarte anevoios cu urcușuri (reușite) mici și coborâșuri (eșecuri) mai mari și mai mici, din care trebuie să învățăm pentru a nu le mai repeta.

Succesul nu apare dintr-o dată, în mod imprevizibil, decât în cazul unui succes financiar precum câștigarea unei loterii, unde șansele de câștig real sunt aproape 0, dar oamenii continuă datorită speranței, obișnuinței și a divertismentului.

Nu aștepta. Niciodată nu va fi tocmai momentul potrivit. Pornește din locul în care te afli, lucrează cu ce mijloace ai la îndemână, vei găsi altele mai bune după ce vei progresa. – NAPOLEON HILL

În Pildele lui Solomon găsim scris: „Iată începutul înțelepciunii: Agonisește înțelepciunea și, cu prețul a tot ce ai, capătă priceperea.” De-a lungul veacurilor, dobândirea înțelepciunii a fost considerată chemarea cea mai înaltă omenirii. Bărbați și femei pe care îi admirăm astăzi, indiferent dacă mi sunt sau nu în viață, sunt aceia care au atins culmile înțelepciunii în timpul vieții lor.

În viața zilnică, căutăm oameni care au înțelepciunea ce provine din experiență pentru a ne da sfaturi și pentru a ne ajuta să evităm capcanele vieții și să ne atingem mai repede scopurile.

Aristotel spunea: „înțelepciunea este măsura egală cu experiența, plus meditația.” Pentru a ajunge să ai înțelepciune, trebuie întâi să ai experiență și apoi să meditezi la cele pe care le-ai experimentat, extrăgând din fiecare întâmplare orice idee, orice aspect, orice strop de cunoaștere pe care îl conține.

Persoana în care te transformi

Mulți oameni au un vis, o dorință, un scop de a face mulți bani și a deveni independenți financiar. Oricine visează să fie într-o zi milionar. Acest scop poate fi realiza în mod clar dacă îți dorești asta suficient de mult și dacă ești dispus să depui eforul necesar pentru a-l atinge.

Cea mai importantă parte a realizării tale, a îndeplinirii scopului sau a atingerii oricărei destinații importante nu este scopul, ținta în sine. Este persoana în care trebuie să te transformi dacă vrei să atingi acel scop.

Ca să ajungi acolo unde nu ai mai fost niciodată trebuie întâi să devii cineva nou, cum nu ai fost vreo dată. Trebuie să dezvolți calități și caracteristici pe care nu le-ai avut până acum. Trebuie să dezvolți talente și aptitudini pe care nu le-ai mai exersat. Pentru a realiza lucruri mari, trebuie să fii o persoană mare. Pentru a avea succes, oricum l-ai defini, trebuie să devii o persoană de succes în mintea și în inima ta.

Caracterul este totul

Când vedem sau vorbim cu oameni pe care îi admirăm, când auzim ceva despre ei sau ne gândim la ei, îi vedem prin prisma împlinirilor materiale. Totuși, bărbații si femeile care ne rămân cu adevărat în minte Succesul nu este un accident sunt cei care s-au remarcat prin experiențele trăite, prin lucrurile realizate, prin caracterul pe care ți l-au format.

Scopul tău cel mai mare este să-ți folosești tot potențialul și să devii tot ceea ce ești capabil să devii. Scopul tău este să devii o persoană excepțională, cu un caracter deosebit, o persoană competentă și înțeleaptă. Ai o responsabilitate mare față de tine însuți, în sensul că trebuie să faci ceva extraordinar cu viața ta si să schimbi ceva în lume. Acesta este adevăratul secret al succesului.

În orice domeniu, succesul adevărat este, de regulă, rezultatul a sute sau poate chiar mii de lucruri mari și mici pe care le faci sau nu. Nu există o „cheie” a succesului sau un „secret”. După cum îmi spunea cândva scriitorul Og Mandino: „Marele secret al succesului este că nu există niciun secret. Există doar câteva principii și idei universale care au fost descoperite și redescoperite iar și iar.”

Cei mai importanți trei pași descoperiți și redescoperiți de orice om de succes sunt următorii:

  1. Hotărăște exact ce vrei, scrie acest lucru și fă un plan pentru a-l obține. Hotărăște-te asupra destinației tale.
  2. Acționează. Decolează spre scopul tău. Pășește cu încredere. Fă primul pas, indiferent dacă ai sau nu garanția succesului.
  3. Fii pregătit să faci modificări în permanență, în orice moment, în orice zi a vieții tale și a zborului spre destinație. Așteaptă-te la o serie de probleme inevitabile, așteaptă-te la dificultăți, regrese și crize în fiecare zi și în fiecare săptămână. Din moment ce nu le poți evita, trebuie practic să le înfrunți.

Ia chiar acum hotărârea de a-ți stabili scopul personal. Decolează și fă modificări ale traiectoriei până când vei ajunge tot ceea ce ești capabil să devii.

Textul este extras din cartea Planul de zbor: Cum să reușești în viață mai rapid decât ai visat vreodată – de Brian Tracy.

Cuprins
Introducere: Adevăratul secret al succesului
1. Alege-ți destinația
2. Revizuiește-ți opțiunile de zbor
3. Fixează-ți în scris planul de zbor
4. Pregătește-te pentru călătorie
5. Decolează la putere maximă
6. Plan pentru turbulențe
7. Modifică în permanență traiectoria
8. Accelerează-ți studiul și progresul
9. Activează-ți latura supraconștientă a minții
10. Evită scurtăturile și mirajele
11. Stăpânește-ți temerile
12. Perseverează până reușești
Concluzii: Succesul nu este un accident
Index
Despre autor

Read Previous

Introducere la adevăratul secret al succesului

Read Next

TVR: pierdere de 145,6 milioane de euro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *