Introducere la adevăratul secret al succesului

Există oare cu adevărat un secret ascuns pentru succes? Pentru orice persoană și valabil în orice domeniu?

O călătorie de o mie de leghe începe cu un singur pas. – CONFUCIUS

Vremea în care trăim este una minunată. Până acum nu a fost nicicând mai posibil pentru tot mai mulți oameni să-și atingă țelurile. Va fi si mai bine în lunile și anii care vor urma. Misiunea ta este să participi din plin la ceea ce experții numesc „epoca de aur a omenirii”.

Astăzi, toți vor să fie fericiți, sănătoși, slabi și bogați de preferat cât mai repede și cât mai ușor cu putință. De-a lungul istoriei, ca răspuns la aceste năzuințe aproape universal valabile, nenumărați oameni și numeroase organizații au oferit formule tentante, tehnici speciale, strategii abstracte și secrete pentru a dobândi succesul și fericirea fără efort.

Cei 8 pași importanți pe drumul către succes de Richard St. John

Cei 8 pași importanți pe drumul către succes de Richard St. John

La fiecare un an sau doi, cineva apare cu o carte precum Secretul, prin care sugerează că există o cale rapidă și ușoară de a fi fericit și de a câștiga mari sume de bani.
Potrivit Secretului, tot ce trebuie să faci este să gândești și să vizualizezi pozitiv situațiile și vei atrage în viața ta toate lucrurile bune pe care ti le dorești. Această idee îi vizează pe cei care nu sunt dispuși să depună efortul necesar atingerii obiectivelor de durată.

Adevăratul secret al succesului este totuși acela că nu există niciun fel de secrete. Există doar principii universale și adevăruri nepieritoare care au fost descoperite și redescoperite de-a lungul anilor. Fericirea, sănătatea și prosperitatea nu se datorează întâmplării. Sunt rezultatul unui mecanism deliberat și al legii de fier cauză-efect.

Această lege spune că orice cauză are un efect. Susține, de asemenea, că orice efect presupune existența uneia sau a mai multor cauze. Asta înseamnă că, dacă faci anumite lucruri, obții anumite efecte. Biblia spune: „Ceea ce semeni, aceea vei și secera.” Sir Isaac Newton a scris: „Pentru fiecare acțiune există o reacțiune (sau o forță) egală și opusă.”

Iată o regulă simplă: dacă faci în permanență ceea ce fac și alți oameni de succes, nimic nu te poate împiedica să ajungi la aceleași rezultate ca ei. De asemenea, dacă nu faci nimic din ceea ce fac alți oameni de succes, nimic nu te poate ajuta. Succesul nu este un accident. Nu este o problemă de noroc, ci una de strategie. Este pur și simplu o problemă de cauză și efect.

Marea descoperire

Probabil că cea mai mare descoperire a omului – fundamentul religiei, filozofiei, metafizicii și psihologiei- este aceasta: gândurile sunt cauze și faptele sunt efecte. Asta înseamnă că gândurile tale creează realitatea individuală. Astfel, tu nu percepi lumea așa cum este ea, ci mai degrabă o vezi așa cum ești tu. Oriunde privești, te vezi pe tine însuți. într-un sens mai larg, lumea ta exterioară este o oglindă a lumii tale lăuntrice. De aceea, dacă vrei să știi ce se petrece în interiorul unei persoane trebuie doar să privești la ceea ce i se întâmplă în exterior.

Această lege a corespondențelor – „lumea ta exterioară corespunde celei interioare” – este inviolabilă, cel puțin pe termen lung. Nu poți obține și păstra pentru mult timp ceva ce nu te-ai pregătit să deții în interiorul tău.

un grup de tineri care sar

Ai auzit spunându-se că, pentru a reuși, trebuie să plătești prețul care se cere. Ei bine, acest preț este echivalentul mental interior pentru ceea ce vrei să câștigi sau să trăiești în exterior. Pentru a-ți schimba lumea exterioară trebuie să-ți schimbi întâi lumea interioară. Cum spunea Goethe, „pentru a avea mai mult, trebuie mai întâi să fii mai mult”.

Cu alte cuvinte, pentru a-ți crea o altă viață, în orice domeniu, este necesar să devii o altă persoană. Trebuie să înveți și să crești pentru a avea experiența necesară ce îți oferă înțelepciunea și perspicacitatea de a trăi o viață minunată. Nu există scurtături. Asta mă duce cu gândul la o metaforă a succesului pe care le-o împărtășesc de mulți ani miilor de oameni din întreaga lume. Fiecare persoană de succes cu care am vorbit folosindu-mă de această metaforă a spus: „Exact aceasta este cauza succesului meu de astăzi.”

Viața este o călătorie

De-a lungul anilor, am zburat de multe ori în țară și în jurul lumii. Intr-o zi, am învățat un lucru remarcabil: când zbori, indiferent care e destinația, tu ești de fapt departe de ea 99% din timp! Din cauza condițiilor inevitabile de zbor, cum ar fi curenții de aer, turbulențele, furtunile, fulgerele și magnetismul pământului, avionul va fi departe de destinație pe tot parcursul călătoriei.

Totuși, când avionul decolează de la Los Angeles pentru New York, pilotul va spune la difuzor ceva de genul: „Doamnelor si domnilor, vă mulțumim că ați ales să zburați cu această companie. Zborul de astăzi va dura aproximativ cinci ore și douăsprezece minute. Vom ateriza pe aeroportul La Guardia la ora 17:40. Vă doresc un zbor plăcut!” Şi, aproape sigur, cu cinci ore și douăsprezece minute mai târziu, avionul aterizează pe aeroportul La Guardia, exact la timp, așa cum ai fost anunțați.

Ideea este următoarea: în viață, te vei afla departe de destinație în cea mai mare parte a timpului. Indiferent de cât de atent te organizezi înainte sau de câte planuri îți faci, viața ta va fi o serie de mișcări cu doi pași înainte și unul înapoi. Din momentul în care ai început călătoria vieții spre destinația dorită, va trebui să modifici continuu traiectoria. Va trebui să pornești, să te oprești, să te întorci la dreapta sau la stânga, să treci peste sau pe sub obstacole și, uneori, chiar să dai înapoi. Acestea sunt experiențele esențiale care se impun pentru a deveni genul de persoană capabilă să atingă succesul de durată.

Un avion care decolează

Ai nevoie de un plan de zbor

Un om înțelept mi-a spus cândva: „Succesul înseamnă scopuri; restul este de umplutură.” Pentru a te realiza, ai nevoie de scopuri clare, de planuri și orare care să te ducă de la ceea ce ești astăzi spre ceea ce vrei să fii în viitor. Ai nevoie de un plan de zbor pe care să îl stabilești înainte de a pleca la drum și care te va ajuta și te va ghida în timpul călătoriei. Apoi, îți trebuie curajul de a „decola”, de a păși prin încredere fără a avea siguranța succesului. în timpul călătoriei va trebui, de asemenea, să faci numeroase corecții ale traiectoriei. În cele din urmă, va trebui să te asiguri dinainte că nu te vei opri până nu vei ajunge la destinație.

Adevăratul secret în acțiune

Chiar și cea mai sofisticată rachetă ghidată, care se îndreaptă spre țintă, trebuie să fie întâi de toate lansată. Trebuie să fie trimisă în aer. Trebuie să fie în mișcare către țintă pentru ca mecanismul care o ghidează să înceapă să funcționeze. în același fel, înainte de a-ți folosi forțele și abilitările remarcabile, trebuie întâi să te lansezi. Trebuie să faci primul pas. Trebuie să acționezi. Trebuie să îți depășești frica de eșec și eventuale dezamăgiri. Trebuie să te deplasezi din zona personală de confort în cea de „disconfort”.

Adevăratul secret al succesului este că viața seamănă cu o călătorie cu avionul pe distanțe mari. Este necesar întâi să te gândești unde vrei să mergi, să te urci la bordul avionului și apoi să decolezi spre scopul ales, știind dinainte că te afli de fapt departe de destinație 99% din timp. Odată ce începi, trebuie să fii pregătit să faci ajustări continue ale traiectoriei până în momentul când ajungi la destinație.

Să înceapă zborul

Sunt doisprezece pași pe care poți să îi faci în călătoria ta spre o sare de fericire mai mare, sănătate și prosperitate cum nu ai mai trăit nicicând. Urmând acești pași, poți să deții controlul complet asupra vieții tale, îți poți activa abilitățile mentale, poți deveni persoana care vrei să devii și poți spori probabilitatea că vei ajunge la timp la destinația dorită. Să vedem care sunt acești pași.

Textul este extras din cartea Planul de zbor: Cum să reușești în viață mai rapid decât ai visat vreodată – de Brian Tracy.

Cuprins
Introducere: Adevăratul secret al succesului
1. Alege-ți destinația
2. Revizuiește-ți opțiunile de zbor
3. Fixează-ți în scris planul de zbor
4. Pregătește-te pentru călătorie
5. Decolează la putere maximă
6. Plan pentru turbulențe
7. Modifică în permanență traiectoria
8. Accelerează-ți studiul și progresul
9. Activează-ți latura supraconștientă a minții
10. Evită scurtăturile și mirajele
11. Stăpânește-ți temerile
12. Perseverează până reușești
Concluzii: Succesul nu este un accident
Index
Despre autor

Read Previous

România la Jocurile Olimpice 2012: Echipa de sabie a obținut medalia de argint

Read Next

Succesul nu este un accident: concluzii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *