StudentFest | ediția a XXII-a | 11-20 aprilie 2013, Timișoara

StudentFest-ul este cel mai mare festival de artă și cultură din România care are loc în perioada 11-20 aprilie 2013 în Timișoara, el fiind la cea de-a XXII-a ediție. Festivalul le oferă tinerilor șansa de a se exprima liber, reprezentând o alternativă la educația formală promovată de actualul sistem. Evenimentul este organizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

În acest an StudentFest lansează tema PARADOX ca centru de interes pentru fiecare dintre secțiunile festivalului, un mesaj care să atragă atenția asupra contradicțiilor existente în societatea actuală. În acest scop, festivalul își propune folosirea artei ca mijloc de evadare din cotidian pe fondul timpului care este și va rămâne o problemă.

StudentFest PARADOX păstrează conceptul adoptat în 2012. Astfel, participanții acestei ediții vor lua parte la 7 zile intensive de creație și activități, urmate de 3 zile de expoziții, happeninguri, conferințe, dezbateri, piese de teatru sau concerte deschise publicului larg.

Având relativ aceleași domenii ca în edițiile anterioare, respectiv: arhitectură, arte plastice, design vestimentar, street art, concerte, dans, film, fotografie, literatură, party / muzică electronică, publicitate și teatru, StudentFest 2013 aduce în prim plan o noua secțiune, EXPERIMENTARIUM, care va defini foarte bine tema Paradoxului. Aflându-se la granița dintre artă și știința, această secțiune își propune să dinamiteze limitele, instigând la un alt fel de artă, promovată atât prin experimente artistice care vizează psihicul uman, cât și prin experimente științifice de biologie, chimie, fizică etc. care vor avea drept scop evidențierea părții artistice a științelor exacte.

Înscrierile vor avea loc conform următorului calendar:

  • 1 februarie – 24 martie – perioada de înscrieri pentru artiștii care vor să participe la festival;
  • 1 – 24 martie – perioada de înscrieri pentru tinerii participanți la workshop-urile fiecărei secțiuni;

StudentFest 2013: PARADOX urmând să se desfășoare în perioada 11-20 aprilie.

Mai multe detalii pe http://www.studentfest.ro

Read Previous

Noul McCafé din Timişoara este cel de-al nouălea din România

Read Next

Lepa Brena se întoarce în Timişoara după 28 de ani