Browse By

Site-ul RapGenius.com scos din Google din cauza lui ”Justin Bieber”

RapGenius.com a fost scos din Google pentru că utiliza pratici abuzive folosite și de alte site-uri care ajutau la creșterea traficului de vizitatori.

Google versus Rap Genius

Totul a pornit atunci când cei de la Rap Genius au scris pe Facebook că sunt în căutarea de bloggeri care să le promoveze anumite pagini cu versuri (exemplul aici a fost Justin Bieber), iar în schimb bloggeri erau ajutați prin publicarea articolului respectiv pe pagina de Facebook a celor de la RapGenius.com.

Motorul de căutare Google i-a penalizat pentru că au încercat să păcălească algoritmul lor printr-o strategie denumită “hacking de creștere”, care încălca regulile lor.

Această controversă a apărut după ce web antreprenorul John Marbach a publicat un articol pe blogul său care conținea un e-mail de la Rap Genius cu instrucțiunile de a amplasa link-uri într-un viitor articol spre paginile lor cu versurile lui Justin Bieber.
Linkurile sunt foarte importante pentru algoritmul de căutare al lui Google și este baza fundamentală pentru SEO.

John Marbach explică că Justin Bieber este o persoană foarte căutată pe Internet, în mod special datorită noului său album (și astfel și noi versuri pentru melodii). Un articol de pe un blog care conține un link spre Rap Genius vă apărea în Google ca o pagină foarte bună pentru cei care căută Bieber, contribuind astfel și la traficul articolului cât și la paginile Rap Genius ca să obțină rezultate mai sus in căutările pe Google.

Marbach nu a dorit să facă în mod intenționat rău companiei Rap Genius, doar a încercat să expună practicile care au devenit deja obișnuite pentru ca site-urile să obțină rezultate mai bune la căutările în Google.

Site-ul RapGenius.com funcționează și încă mai apare pe Bing doar nu mai apare pe Google.

Rap Genius îți recunoaște vina dar își explică strategia prin faptul că și alte site-uri de versuri folosesc astfel de practici, unele dintre ele poate chiar mai rele. Compania roagă Google să se uite mai atent la toata treaba asta și să facă schimbările necesare care să îmbunătățească rezultatele căutărilor.

Acesta este puterea pe care Google o are. La fel ca celebra replica din filmul Spider-Man: Cu o mare putere vine și o mare responsabilitate.

Se zvonește că Rap Genius este în negocieri cu Google pentru a apărea din nou în rezultatele motorului de căutare. Aceasta situație este una istorică, totodată sunt și alte site-uri care folosesc astfel de practice abuzive și care au fost avertizate. Google poate oferi (da), dar Google poate și lua înapoi. A devenit noul Dumnezeu al economiei de pe Internet.