Browse By

Impozitul de 66% pentru milionarii francezi a fost aprobat de Consiliul Constituțional

președintelui Franței, Francois Hollande

Consiliul Constituțional Francez a aprobat duminică impozitul de 66% pe veniturile milionarilor, care va fi perceput de la companiile care plătesc salariile de mai mari de 1 milion de euro (1,38 milioane de dolari) pe an, informează Reuters, citat de Oglinda de Vest.

Această măsura introdusă în conformitate cu un angajament al președintelui Franței, Francois Hollande, pentru a-i face pe cei bogați să facă mai mult efort pentru a scoate Franța din criza economică, Impozitul a înfuriat liderii de afaceri și ale cluburilor de fotbal, până la un punct când au amenințat chiar că intră în grevă.

Impozitul a fost conceput inițial ca fiind de 75% și ca el să fie plătit de persoanele cu salarii mari cu venituri de peste 1 milion de euro, dar Consiliul a respins acest lucru, spunând că 66% este maximul legal pentru persoanele fizice.

Guvernul socialist a refăcut impozitul pentru a fi perceput în schimb de companii, cea ce a dus la creșterea furia de antreprenorilor.

În conformitate cu noul format, pe care Consiliul a declarat-o constituțională, impozitul va fi o taxă excepțională de 50% pentru salariile de peste 1 milion de euro plătite în 2013 și 2014.

Inclusiv contribuțiile sociale , rata va rămâne în mod efectiv la aproximativ 75%. Cu toate acestea, impozitul va fi limitat la 5% din cifra de afaceri a companiei.

Consiliul Constituțională, o instanță formată din judecători și foști președinți francezi, are puterea de a anula legile care sunt considerate că încalcă constituția.

  • viorel georgescu

    uite ca se poate…la noi cand ???