Scrisoare adresată României de Illinois Romanian American Community

Scrisoare adresată României în numele Illinois Romanian American Community

Redacția noastră a primit pe e-mail, următorul mesaj / scrisoare din partea comunității românești din Illinois, SUA. Atașat în PDF și DOCX.

Către
Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al României
Domnul Titus Corlățean, Ministru de Externe al României

Stimate Domnule Prim-ministru, stimate Domnule Ministru de Externe al României,

În contextul afirmațiilor recente ale reprezentanților Guvernului României în legătura cu “recalcularea” numărului alegătorilor înscriși pe listele de vot, ne exprimăm în termenii cei mai categorici dezaprobarea și condamnarea oricărei tentative a Guvernului de a scoate din calcul românii din afara țării.

Considerăm eliminarea românilor din diaspora de pe listele de vot un act agresiv contra validității cetățeniei noastre, o insultă la adresa națiunii române, o uzurpare a statului de drept România, un fapt penal și, în consecință, solicităm instituțiilor statului român abilitate să se autosesizeze.

Încă o dată subliniem, calitatea de cetățean român nu expiră o dată cu expirarea pașaportului sau a buletinului, ori când persoana se mută în alta țară.

Indiferent de opțiunea politică a fiecăruia dintre noi, dreptul la vot este în ultimă instanță numitorul comun al oricărei națiuni civilizate. Scoaterea românilor din diaspora de pe listele de vot reprezintă o degradare a statutului de țară civilizată pentru România cu consecințe incalculabile pentru viitorul națiuni.

În consecință, solicităm în termenii cei mai categorici includerea cetățenilor români din diaspora pe listele de vot, precum și considerarea cererii noastre ca legea electorală să fie modificată și să prevadă votul prin corespondență.

Cu stimă,
Vasile Bouleanu
Purtător de cuvânt al Illinois Romanian American Community

Am încercat să contactam pe cineva din comunitate pentru a verifica dacă scrisoarea este autentică. Vom reveni în curând cu detalii.

Read Previous

5. Decolează la putere maximă

Read Next

România și UE pentru creștere economică în 2013