Browse By

Oradea. Promenadă pe malul stâng al Crişului Repede – VIDEO

Oradea. Promenadă pe malul stâng al Crişului Repede

Oradea. Promenadă pe malul stâng al Crişului Repede

VIDEO – Oradea. Promenadă pe malul stâng al Crişului Repede

Malul drept al Crisului Repede, dintre podul Ferdinand si podul Informaticii, este in curs de finalizare, muncitorii lucrau de zor in dimineata zilei de joi. Gazonul a fost deja pus iar scarile si aleea, pentru promenada, sunt aproape terminate. Treptele si rampele pentru carucioare primesc ultimele finisaje, se pare ca oradenii vor putea face in curand prima plimbare pe noul mal al Crisului Repede.

Amenajarea zonei de promenada pe malul stang al Crisului Repede, intre Podul Intelectualilor si Podul 1 Decembrie 1918 (Dacia) se apropie de final.

Amenajarea zonei de promenada pe malul stang al Crisului Repede, intre Podul Intelectualilor si Podul 1 Decembrie 1918 (Dacia) se apropie de final.
Administraţia Bazinală Ape Crişuri a desfăşurat lucrări pentru construcţia aleii şi regularizarea albiei, realizând două accese cu scări şi două rampe de la Aleea Gojdu şi până la aleea de promenadă de pe malul stâng al Crişului Repede. Tot aici a fost montată o balustradă metalică înspre firul de apă, pe toată lungimea aleii de promenadă.
Administraţia Bazinală Ape Crişuri a executat şi un trotuar care face legătura între trotuarul din amonte de Podul 1 Decembrie1818, pe sub pod în continuare şi până la rampa executată de Primăria Oradea, asigurând astfel accesul pietonal sau biciclist de la Podul CFR de pe Dragoş Vodă/Averescu până la podul din Piaţa Ferdinand.
În ceea ce priveşte partea de execuţie a Primăriei Oradea, aceasta a realizat o alee carosabilă pentru biciclete şi cărucioare, care se întinde de la începutul Aleii Gojdu (cu racord la aleea de pe promenadă) pe o lăţime de 2,5 m. Municipalitatea este cea care a asigurat reţeaua de iluminat ornamental, a montat bănci de odihnă şi coşuri de gunoi.
Momentan, se lucrează la reprofilarea digului de pământ prin completare de la baza trotuarului de pe partea dreaptă a Aleii Gojdu şi până la baza taluzului.