Natalia Intotero: „Urmarim indeaproape aceasta situatie ingrijoratoare”

Sursa foto: www.adevarul.ro

Natalia Intotero, Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, a vorbit despre situatia din Germania, de la Leipzig, despre faptul ca politia a cerut hotelurilor sa anunte cand cazeaza romani.

„Am aflat cu surprindere si ingrijorare ca la Leipzig, in Germania, Politia le cere hotelierilor sa anunte daca au cazati cetateni romani.Este inacceptabil ca romanii din Germania sau cei care calatoresc in Germania sa fie supusi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toti, ca popor, intr-o lumina nefavorabila si nedreapta.

Romanii sunt bine integrati si fac cinste Romaniei aducand, in acelasi timp, plus valoare tarii-gazda. Urmarim indeaproape aceasta situatie ingrijoratoare, mentinand legatura cu MAE si cu misiunea diplomatica a Romaniei la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe langa autoritatile din Leipzig. Situatia este cunoscuta si de catre doamna premier Viorica Dancila, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum si informari legate de evolutiile ulterioare. Orice forma de discriminare este contrara valorilor europene la care toate tarile membre ale Uniunii Europene au aderat.”, a declarat Natalia Intotero.

Read Previous

Vernisajul expozitiei „Curiozitati arhitectonice bucurestene” la Muzeul Dr. Nicolae Minovici

Read Next

„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” ajunge la Hunedoara

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *