Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „A incercat sa traga de timp, sa se mai gandeasca”

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit in cadrul unei emisiuni Tv despre comportamentul lui Gheorghe Dinca si despre reactiile pe care acesta le are in momentul in care trebuie sa comunice cu anchetatorii.

„Nu pot fi dovedite astfel de afirmatii. Avocatul reprezinta interesele clientului, dar nu cred ca se pune problema in acest fel. Trebuie sa avem rabdare sa se termine cercetarile la fata locului. Au venit ploile si le-au dat putin peste cap. Pana nu se termina cercetarile, nu se pot intreprinde alte aspecte din ancheta. Procurorii de caz sunt cei care hotarasc prioritatile. Mai dureaza, vor sapa, vor cauta fiecare coltisor si apoi se vor ordona alte actiuni.

Pana cand o sa spuna judecatorul daca el e sau nu autor, e suspectul numarul 1, chiar daca a adus probe in acest sens, a recunoscut, a indicat telefonul ultimei victime, unde sunt ramasitele penultimei victime. Acestea se aduna. Acest om era pregatit sa faca, toate erau premeditate. Ne-a plimbat putin pe la Dunare, Olt. A incercat sa traga de timp, sa se mai gandeasca, sa se mai hotarasca ce va zice. Dar masina lui era pregatita pentru asa ceva, geamuri fumurii, usile setate sa se deschida din afara. Pare un om predispus sa faca asa ceva. Daca ne-a indus in eroare ca le considera prostituate, ca s-au certat, le-a batut, el fuge de pedeapsa maxima, pentru ca se pare ca totul e premeditat in capul lui. Cand vede un chip cu parul lung, instinctul criminal incepe sa ticaie. Trebuie sa adunam toate fotografiile acestor fete disparute pe o raza de nu stiu cati kilometri si daca seamana cu aceste victime, trebuie sa-l intrebam. El nu tine minte numele lor, ci anotimpul.

Aceasta ancheta e facuta ca la carte in domeniul poligraf. In domeniul politicii judiciare e o tehnica. Nu se poate ancheta la gramada. Daca el a ales un politist, poate seamana cu cineva cunoscut, poate ca are o fizionomie de bonom, nu e agresiv. Nu putem ridica tonul, pentru ca se inchide in el. Trebuie o neutralitate, sa nu-l acuzam, pentru ca Dumnezeu si judecatorul il vor pedepsi. Trebuie sa-l tragem de limba elegant, fara presiuni inutile. Politistul a reusit sa ajunga la sufletul lui. Poate ca are un har si va reusi sa-l convinga sa spuna si de celelalte fapte. Trebuie sa avem rabdare. Cei mai buni judiciaristi sunt acolo si vor hotari din acest punct de vedere”, a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Read Previous

Gabriela Firea: „Pana la 1 septembrie, se va relua circulatia tramvaiului 41”

Read Next

Ambulatoriul Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes” prinde contur

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *