Klaus Iohannis: „Asa arata o guvernare esuata”

Presedintele Klaus Iohannis lanseaza un nou atac la adresa Partidului Social Democrat, afirmand faptul ca acestia nu au facut nimic in ceea ce priveste cazul de la Caracal.

„Am cerut Guvernului ca pana la finalul lunii august sa adopte o serie de masuri astfel incat, in situatii precum cea de la Caracal, sa nu mai existe intarzieri criminale in actiunea organelor statului. Am si indicat Guvernului in sedinta CSAT din 30 iulie ce masuri esentiale ar trebui luate cu prioritate. PSD, preocupat insa de solutionarea crizelor interne, continua sa ignore rezolvarea urgentelor care sunt importante pentru cetateni si care au un impact direct asupra vietii si sigurantei lor de zi cu zi.

Am vazut doar cateva masuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publica, si grija de a muta sefi de la o institutie la alta, fara sa-i sanctioneze pentru incompetenta lor. Asa cum ne-a aratat in nenumarate randuri, PSD este specialist in a taragana lucrurile, sperand ca oamenii sa uite cui ii revine, de fapt, responsabilitatea. Asa arata o guvernare esuata. Garantarea sigurantei publice de catre stat este fundamentala, iar romanii asteapta de la statul lor respect si siguranta. Asteapta solutii rapide, dar guvernarea PSD nu si-a inteles niciodata rolul.

Intarzie nepermis si modificarile legislative necesare pentru ca astfel de cazuri, precum cel de la Caracal, sa fie tratate cu mai multa operativitate. PSD a primit mai multe propuneri concrete – pe unele le-am transmis chiar eu– insa acestea sunt pur si simplu ignorate. Mai mult, pesedistii au abandonat propuneri de rezolvare a unor chestiuni sistemice atunci cand baronii lor au inteles ca asta inseamna, de fapt, renuntarea la controlul politic pe justitie si politie.

Pentru ca, dincolo de cresterea sau nu a pedepselor pentru diverse infractiuni, vorbim si de cum functioneaza institutiile statului.
PSD refuza sa faca pasii necesari pentru a corecta gravele carente create prin propriile lor decizii in ultimii ani. Asa se face ca nici pana acum, desi a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogata.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetenta si inactivitate, ca imaginea institutiilor statului sa fie afectata. Astazi, Politia Romana – o institutie fundamentala in Romania – are probleme de credibilitate din cauza politizarii excesive.

Am mai spus-o si o repet – am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii, au fost dati afara prea multi profesionisti si au fost pusi in locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a facut mult rau Romaniei si ar fi trebuit sa plece demult. Romanii isi doresc o alta guvernare si o vor avea, o guvernare responsabila, pentru ca impreuna sa facem Romania functionala”, a afirmat Klaus Iohannis.

 

Read Previous

Ludovic Orban: „Cea mai buna formula ar fi sa dam din nou puterea cetatenilor”

Read Next

Calin Popescu Tariceanu il critica pe Traian Basescu, prin intremediul unei postari pe Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *