Esti interesat de hidroizolatii pentru terase? Descopera avantajele teraselor verzi

Cea mai inedita metoda de hidroizolatie a teraselor e inspirata din tarile moderne din Occident si poarta denumirea standard de „terase verzi”. Acest sistem de stopare a infiltratiilor de apa este unul relativ nou in Romania, dar de indata ce a aparut pe piata a influentat drastic aspectul cladirilor din tara noastra.

Nu exista un artificiu estetic care sa puna in valoare constructiile asa cum fac aceste oaze de relaxare. Aceasta metoda de hidroizolatii terase vine la pachet cu beneficii extraordinare, incepand de la izolatia termica si fonica, si pana la protectia mediului inconjurator si protectia solara. Aspectul natural creste considerabil valoarea cladirilor. Ele vor avea un stil unic, iar investitia se va recupera usor, gratie beneficiilor asigurate.

 

Functionalitatea se imbina perfect cu naturaletea: avantaje practice si estetice

Valoarea unui imobil cu o terasa verde creste in mod semnificativ. Avantajele practice se imbina perfect cu beneficiile de ordin estetic, ceea ce contribuie la acest efect. Desi scopul principal este izolatia impotriva infiltratiilor de apa, la pachet cu acest avantaj o terasa verde asigura si izolatia termica sau fonica. Astfel, te vei putea bucura de un confort termic sporit intr-o cladire hidroizolata cu vegetatie specifica.

Pe timpul verii, efectul va fi unul de racire, iar pe timpul iernii, efectul va fi unul de incalzire a constructiilor. Mediul ambiental mereu potrivit va avea o contributie directa asupra nivelului de confort de care se bucura toti locuitorii. Vegetatia are un efect de umbrire in zilele toride de vara si un rol de protectie in zilele geroase. Implict, aceste efecte contribuie la reducerea costurilor de intretinere a locuintei, iar tu vei economisi.

 

Terasele verzi au un impact pozitiv direct asupra mediului inconjurator

In marile centre urbane, zonele naturale sunt o gura de aer proaspat. Terasele verzi reduc efectul de Urban Heat Island specific oraselor dezvoltate si genereaza un aer mai curat, bogat in oxigen. Microparticulele de praf sunt captate de vegetatie, fiind o masura de reducere a poluarii. Terasele verzi au efectul secundar de stimulare a biodiversitatii si asigura un mediu respirabil. In plus, specialistii arata ca retinerea apei meteorice influenteaza eficienta sistemelor de canalizare.

Totodata, apa meteorica este purificata, prin filtrarea acesteia. Sa nu uitam ca, pe timp de vara, temperaturile din marile aglomerari urbane sunt mai ridicate cu pana la 7 grade Celsius decat in sate si comune. Marile cladiri de birouri si strazile asfaltate sunt cele care degaja caldura, producand efectul Urban Heat Island, atat de greu suportabil pentru locuitori.

 

Acum mai mult confort pentru tine: vezi avantajele oferite de Milucon.ro

La nivel de confort, avantajele pe care le ofera terasele verzi sunt nenumarate. Confortul se resimte, in primul rand, prin efectele izolatiei fonice, izolatiei termice si izolatiei impotriva infiltratiilor de apa. Dar dincolo de aceste aspecte, il putem asocia cu spatiul de relaxare la inaltime. Vegetatia plantata in scopul hidroizolarii produce o oaza de relaxare chiar in incinta propriei locuinte.

Te poti bucura de o priveliste grozava si de un spatiu in care sa iti relaxezi simturile dupa o zi obositoare. Poti face asta cu ajutorul celor de la Milucon.ro, compania nr.1 in hidroizolatii profesionale pentru terase din Romania. Aceasta firma executa cele mai bune, calitative si durabile lucrari de hidroizolatii terase, folosind tehnici de ultima generatie, de nivel european.

 

Read Previous

Ce documente contine un proiect de rezistenta case? Cum este acesta influentat de legislatia in vigoare?

Read Next

Ce trebuie sa faci atunci cand cel mic vomita

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *