Browse By

De ce cursorul mouse-ului este ușor înclinat și nu drept?

Mouse-ul Xerox cu rotiță

Mouse-ul Xerox cu rotiță

Este acesta un lucru moștenit sau un cursor înclinat servește unui anumit scop? Poate că unghiul oferă o margine stânga total verticală care ajută atunci când subliniezi un text, dar ce altceva în afară de asta?

Iar când cursorul este schimbat în cursorul cu mâna mică atunci când este deasupra butoanelor, unghiul pare să fie mai mic.
De ce această diferență?

Acestea au fost întrebările puse de un utilizator care au devenit foarte populare pe un site important de socializare. Mai jos se regăsesc și răspunsurile.

Un concept de desen preluat de la documentul de aici.

Mouse-ul, și, prin urmare, cursorul mouse-ului, a fost  inventat de Douglas Englebart în 1981, și a fost inițial o săgeată cu vârful în sus.

Când aparatul Xerox PARC a fost construit, cursorul s-a schimbat într-o săgeată înclinată. Având în vedere rezoluția scăzută a ecranelor din acele vremuri a-a constatat că desenând o linie dreaptă și o linie în unghiul de 45 de grade este mai ușor de realizat și mai ușor de recunoscut decât cursorul drept.

Motivul pentru care săgeata a fost înclinată la stânga era pentru că poziția clic era mai ușor de calculat, pentru că originea bitmap a cursorului era în partea din stânga sus. Acest lucru a salvat programul de urmărire a mouse-ului câte un calcul la fiecare clic (nu era mult dar a fost de mare ajutor pentru mașinile mai vechi).