De ce industria jocurilor trebuie să acorde mai multă atenție genului feminin

fete care se joaca pe console

Femeile controlează mai mult de 80% din cheltuieli. 60% dintre jucătorii online sunt femei. 94% din fetele sub 18 ani au spus că își petrec timpu liber, în mod regulat, cu jocuri video. Numai ultimele două statistici ar trebui să influențeze dezvoltatori să realizeze jocuri pentru jucătorii de sex feminin.

Cu toate acestea, în lumile online și de consolă există un decalaj ușor în utilizarea gameplay-ului mai mult decât acum 5 ani în urmă, pentru că este vorba de bărbatul gamer pe care agențiile de publicitate îl văd ca jucătorul țintă principal în industria jocurilor de 24.7 miliarde de dolari.

Jocuri sociale, conform datelor demografice ale companiei Zynga, se arată că jucătorii de sex feminin, între 30 și 50 de ani fac jocuri ca “Farmville” să aibe succes. Motivul? Campaniile de publicitate cu elemente de gamification și cu un model de joc unde jucători pot urmări progresul lor și să fie recompensați pentru comportamentul din joc.

Deși este adevărat că jucătoarele apreciază aspectul social al jocurilor de platforme precum Facebook și ce au de oferit, toți jucătorii de gen feminin nu au nevoie ca toate caracterele de joc să fie Cenușăreasa care așteaptă să fie salvată. Ele pot face de fapt chiar salvarea propriu-zisă.

Femeile, în general, au tendința de a reacționa mai bine la un joc bazat pe niveluri de calificare. Ele se gândesc că “în loc să ucidem putem câștiga puncte de calificare prin alte moduri?” De asemenea, acestea sunt atrase de jocuri care necesită o caracteristică de construirea a unei comunității și a muncii în echipă.

Lara Croft din jocul Tomb Raider

Lara Croft din jocul Tomb Raider

De exemplu: Final Fantasy, Parasite Eve, Farmville, Tomb Raider unde Lara Croft a atras jucătorii de sex masculin dar și feminin. Acest lucru mulțumită strategiei de marketing folosită, care era inteligentă pentru că au luat un caracter sexy și au accentuat, de asemenea, faptul că era inteligentă și puternică.

Câteva sfaturi pentru a realiza jocuri mai bune pentru fete sunt enumerate mai jos:

  • Să nu existe singurul caracter de gen feminin ca o domnișoară din poveste în primejdie, vindecători, mame, prostituate sau fete super atrăgătoare.
  • Să existe o mulțime de personaje variate feminine , stai departe de clișeele obosite despre femei.
  • Să nu faci ca jocurile pentru fete să fie rașpa, doar pentru că în cea mai mare parte din istoria omenirii, a fost nasol să fii femeie.
  • Să faci în așa fel încât jocurile de fete să fie la fel de tari precum cele orientate spre băieți.
  • Fii dispus să fie un pic mai flexibil, dacă utilizatorii doresc să joace o fată într-un cadru istoric.
  • Nu arunca toate intrigile romantice doar pentru că caracterul este o fată.
  • Ofere în așa fel încât experiență de joc să fie la fel de bogată și variată ca la toți ceilalți jucători.

Sper ca dezbaterea să continue astfel ca dezvoltatorii să-și dea seama că există un potențial mare pentru a crea o industrie care să schimbe modul de joc pentru jucătorii de gen feminin.

Read Previous

România și UE pentru creștere economică în 2013

Read Next

De ce vocea se aude diferit atunci când este înregistrată?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *