Browse By

Cum s-au pregătit partidele politice pentru referendumul de demisie a președintelui în 2012?

România. Buletin de vot pentru referendum 2012

România. Buletin de vot pentru referendum 2012

Cum referendumul este foarte aproape, în această duminică, 29 iulie 2012, între orele 07:00 și 23:00. Unde se va adresa următoare întrebare: Sunteți de acord cu demiterea… ? Cu cele două posibile variante de răspuns DA sau NU.

Oricum referendumul va fi validat doar dacă la urne se prezintă jumătate + 1 din cetățeni cu drept de vot, lucru care personal mă îndoiesc că se va întâmpla, lucru confirmat și de studiile care circulă prin mass media.

Astfel ce m-am gândit eu? Că este util să vă prezint câteva aspecte legat de pregătirea partidelor pentru acest referendum și ce campanie au desfășurat în acest sens.

Să începem cu PDL, care împreună cu diferite alianțe cu partide minore a organizat întâlniri cetățenești în mai toate marile orașe, a decis să boicoteze prin nereprezentate, ori era prezent Băsescu cu Flacăra democrației, copilul în brațe, videoclipuri pe facebook, ori Ungureanu despre democrație care trebuie protejată, lucru transmis în vizita sa la Arad.

Despre campania USL, pe lângă vizitele celor doi președinți Ponta și Antonescu prin țară, mai existau și panouri cu greșeli gramaticale, iar mai nou concerte ale trupei VUNK (și în Arad) – bine cunoscuta sau mai bine zis neplăcută melodie conform gustului meu: Vreau o țară ca afară.  Concerte, unde se oferă oarecum mâncare pe gratis, imagine mai jos din Arad, în fața stadionului UTA, ora 18:30, 26 iulie 2012:

Vunk - USL, Stadionul Francisc Neuman, UTA, Arad

Vunk - USL, Stadionul Francisc Neuman, UTA, Arad

Această vară nu a lipsit de atâta dezastru și umor la un loc de ambele părți ale baricadei.

Deși televiziunile se axează foarte mult pe acest eveniment să nu uităm însă de Jocurile Olimpice de la Londra 2012 ce vor debuta tocmai mâine, 27 iulie.

Tu ce crezi că ar mai trebui adăugat? Scrie într-un comentariu mai jos.