Browse By

Cine a câștigat MasterChef. Petru Buiuca i-a învins pe toți în finală.

Petru Buiuca

Petru Buiuca a câștigat MasterChef

La finala MasterChef din miercuri, 6 iunie 2012 de pe PRO TV, Petru Buiuca a luat acasă marele premiu de 50.000 de euro. Titlul a fost câștigat din greu, cu multă pasiune și muncă. Urât de majoritatea concurenților, el totuși a câștigat în ochii juriului. Nu a fost susținut de ceilalți participanți în finală ba chiar în unele cazuri ușor batjocorit. A spus că nu îl afectează asta pentru că nu ei gătesc, ci el.

Nu am venit la MasterChef ca să îmi fac prieteni, am venit ca să câștig, a mai declarat Petru Buiuca

Și asta a și făcut în final. Oricum și ceilalți 3 finalișt care nu au ajuns să câștige: Mariana Nicolae (Mimi), Alexandru Petricean, Bogdan Alexandrescu ar trebuie să fie mândri de ei că au avut curajul să se aventureze într-o asemenea emisiune.

Concursul de gătit MasterChef este poate unul dintre cele mai spectaculoase și agresive show-uri TV din România. Iar în ziua finalei mă gândesc că a avut o audiență foarte mare fiind poate chiar lider.

După atâtea emisiuni, probe, emoții și eliminări. De acum înainte are de ales ce vrea să continue pe mai departe dintre mai multe variante și opțiuni:

  • să iși deschidă proriul restaurant
  • să scrie o carte de bucate cu rețete și sfaturi
  • să devină prezentator TV sau poate membru în juriu la următoarea ediție
  • sau nici una de mai sus și poate alege o altă direcție
Sorin Bontea

Sorin Bontea, membru în juriul MasterChef

Despre marele câștigător

Petru Buiuca de doar 23 de ani, a crescut în Constanța, dar locuiește în București, fiind student la o facultate de științe economice.

Petru lucreaza ca office manager la un birou de arhitectură. Cu toate acestea, gătitul este marea sa pasiune. Spune ca întotdeauna i-a plăcut sa gătească, iar la vârsta de 5 ani îți amintește cu plăcere că se ducea în bucătărie să-și ajute tatăl la gătit.

Când avea 9 ani și mama sa bolnavă atunci a ajutat-o să-i încălzească laptele. Deși aragazul i se părea un monstru și știa că nu e bine să umble singur cu focul, i-a încălzit laptele și i-a pus și scorțișoară, devenind eroul mamei. De atunci spune ca nu “a mai ieșit” din bucătărie.

A învățat să gătească singur. Gătește orice, iar în momentul în care vede ingredientele îi vin în minte multe rețete. Buiuca iubește atât de mult gătitul încât și noaptea visează că scrie rețete.

Cel mai mult ii place să găteasca cu șofran. “MasterChef… pentru mine înseamnă, în sfârșit, locul în care să vad oameni pasionați de mâncare”, spune Petru Buiuca, “de inovație în bucătărie, oameni care să își lase sufletul în farfurie și să îl împărtășească celorlalți. Oameni care vor să se autodepășească în bucătărie.”

Parcă mă văd pe mine când eram tânăr, a adăugat Sorin Bontea despre câștigătorul Dl. Petru Buiuca.