Browse By

MasterChef: show-ul celor mai pricepuţi bucătari din România

Iată că cel mai spectaculos show din lume dedicat celor mai pricepuţi bucătari a ajuns şi în România: MasterChef. Prima ediţie a show-lui a avut loc în 20 martie. Maeştrii bucătari din toate colţurile ţării vin în casa tuturor în fiecare marţi, ora 20:30, la ProTV.

MasterChef este un concurs de gătit, la care doar cei mai dedicaţi şi mai iscusiţi bucătari pot participa. Prima regulă a concursului este ca pasiunea şi nu meseria să primeze. Bucătarii cu diplome nu sunt acceptaţi, ci doar amatorii care vor să arate lumii întregi minunile pe care le fac în bucătărie.

MasterfChef, cel mai faimos concurs de gătit din întreaga lume

MasterfChef, cel mai faimos concurs de gătit din întreaga lume

În străinătate, concurenţii care au participat la show-ul Masterchef au reuşit să îşi deschidă restaurante, să scrie cărţi de bucate ori să devină prezentatori TV. Dacă asta nu ambiţionează concurenţii, atunci cu siguranţă premiul de 50.000 de euro o va face.

Juriul MasterChef

În primele etape ale concursului, pasionaţii de gătit trebuie să impresioneze cu bucate cât mai gustoase şi aspectuoase un juriu format din trei bucătari celebri. Aceştia sunt Cătălin Scarletescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu.

Juriul MasterChef, de la stânga la dreapta: Cătălin Scarlatescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu

Juriul MasterChef, de la stânga la dreapta: Cătălin Scarlatescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu

  • Cătălin Scarlatescu este pasionat de gătit, punând în practică ceea ce ştie cel mai bine din anul 1989. După ce a urmat toate cursurile de gătit din ţară, a plecat în Germania să facă acelaşi lucru. Acolo a avut şansa să lucreze cu un maestru bucătar, care avea peste 40 de ani de muncă în spate. În anul 2001 s-a întors în ţară făcând adevărate minuni în bucătărie. Cătălin susţine că nu s-a apucat de gătit ci el şi bucătăria s-au întâlnit.
  • Sorin Bontea avea 16 ani când şi-a început cariera de bucătar, îndrumat de mama sa. A început prin a curăţa cartofi, apoi prin a lucra timp de cinci ani într-un restaurant chinezesc. A urmat o perioadă în care a gătit pentru echipajul unui vas de croazieră. De la bucătar asistent ajuns în scurt timp la bucătar prim, gătind orice pentru oricine. Anul trecut, restaurantul lui Sorin Bontea a fost declarat cel mai bun restaurant cu specific străin din Bucureşti.
  • Florin Dumitrescu este cel mai tânăr membru al juriului. Deşi are doar 24 de ani, Florin are o experienţă de 10 ani în bucătărie. Totul a pornit de la o emisiune de gătit din Italia, care l-a impresionat şi l-a motivat să facă acelaşi lucru pe care l-a văzut în emisiune. La 19 ani a plecat în Italia unde a fost bucătar într-un restaurant, pregătind 800 de porţii pe zi, timp de trei ani. În paralel, gătea şi într-un hotel de patru stele. Odată întors în ţară, Florin Dumitrescu a ajuns Cheful unui renumit restaurant din capitală.

Prezentatorul emisiunii

Răzvan Fodor este cel care prezintă emisiunea MasterChef. El însuşi este un împătimit al bucătăriei, după cum susţine.

Răzvan Fodor, prezentatorul MasterChef

Răzvan Fodor, prezentatorul MasterChef

“Concurenţii vor avea o misiune grea, însă priceperea şi plăcerea de a găti sunt cele care îi vor ajuta să meargă mai departe. Eu am început să gătesc cam pe la 16, 17 ani şi sunt pasionat de asta, însă recunosc că îmi ia foarte mult timp să prepar ceva, gătesc într-un ritm lent. Aşa că eu unul vă spun sigur că aş avea probleme în postura de concurent la “MasterChef”, mai ales la probele contra cronometru”, a declarat Răzvan.

Concentrarea bucătarilor trebuie să fie maximă în timpul probelor

Concentrarea bucătarilor trebuie să fie maximă în timpul probelor

Selecţii şi probe contra cronometru

Până acum a avut loc selecţia celor mai pricepuţi bucătari din România. În următoarele ediţii, concurenţii vor trebui să demonstreze în faţa juriului că sunt demni de a purta titlul de primul MasterChef al României. Însă doar unul dintre ei va avea această şansă.

Emisiunea poate fi vizionată şi online, pe Voyo.ro