Browse By

Care este reţeta longevităţii: dietă mediteraneană combinată cu exerciţii prelungeşte viaţa cu 15 ani

dietă mediteraneană combinată cu exerciţii

Care este reţeta longevităţii: dietă mediteraneană combinată cu exerciţii prelungeşte viaţa cu 15 ani

Persoanele care urmează o dietă mediteraneană combinată cu exerciţii, care nu fumează şi îşi menţin greutatea în limitele normale îşi pot prelungi speranţa de viaţă cu 15 ani. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la University of Maastricht, Olanda, care au monitorizat pe o perioadă de 10 ani 120.000 de voluntari, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 55 şi 69, informează Daily Mail.

Regimul mediteranean este bogat în legume, ulei de măsline, fructe, nuci, peşte şi cereale integrale.

Pe parcursul monitorizării, cercetătorii au constatat că femeile care au urmat acestă cură au trăit cu 15 ani mai mult decât voluntarele care nu au avut un astfel de regim alimentar, în timp ce bărbaţii care au adoptat dieta mediteraneană au trăit cu opt ani mai mult spre deosebire de cei care nu au respectat regulile acestei cure.

Cercetatorii spun că regimul mediteranean reduce semnificativ riscul apariţiei unor boli grave, care duc la deces. Potrivit cercetătorului Piet van den Brandt, acest studiu este primul care a analizat influenţa pe care o are un stil de viaţă sănătos asupra riscului de morbiditate la vârste fragede.