Camerele IP. Ghid de alegere și utilizare!

Camera de supraveghere Turbo HD Hikvision wdr

O camera de supraveghere IP ( Internet Protocol) este o camera care are capacitatea de a transmite imaginile filmate in timp real, direct pe internet sau intr-o retea locala.

Odata cu evolutia camerelor IP, din ce in ce mai multi oameni isi pot supraveghea copiii, pot sa arunce un ochi asupra a ceea ce se intampla la birou sau pot vedea tot ceea ce se intampla acasa chiar daca se afla la foarte multi kilometri departare.

Exista camere IP care functioneaza prin cablu si camere IP fara fir care transmit imaginile direct prin WI-FI si exista mai multe tipuri de astfel de aparate in functie de constructie. Daca urmeaza sa alegi o camera IP, este bine sa iei in considerare mai multe lucruri:

  1. Design-ul camerei. O camera IP poate sa arate ca o camera normala sau poate sa fie ascunsa sub diverse forme. Spre exemplu, se pot achizitiona camere ascunse in ceasuri, in carti sau in jucarii pentru copii.
  2. Tipul camerei. Exista camere IP de tip BOX, camere de tip DOME, ideale pentru interior, camere de tip BULLET sau camere de tip PTZ. Cele mai performante sunt cele de tip PTZ, deoarece permit controlul de la foarte mare distanta si un zoom optic sau digital direct de pe telefon. In articolul de aici poti sa citesti mai multe informatii despre fiecare dintre aceste tipuri de camere de supraveghere.
  3. Functiile de care dispun. Exista numeroase functii pe care o camera IP poate sa le aiba. Trebuie sa te orientezi spre camerele cu functii de imbunatatire a imaginii ( BLC, WDR, DWDR ) si spre camere care pot sa filmeze pe timp de noapte la distante cat mai mari. O astfel de capacitate este data de senzorul IR;
  4. Tehnologia de comprimare. Daca vrei sa salvezi imaginile pe care camerele le filmeaza, pentru a le putea urmari mai tarziu, tehnologia de comprimare este si ea foarte importanta. Va trebui sa gasesti o tehnologie precum H265+ care asigura o rezolutie foarte buna, fara a ocupa foarte mult spatiu pe HDD-ul NVR-ului sau in cloud.
  5. Conectivitate. Un alt lucru de care trebuie sa se tina cont este conectivitatea. Camerele IP pot fi conectate prin cablu ethernet ( RJ45, CAT5 sau CAT6) prin retele wireless sau prin retele celulare. Variantele celulare sunt mai sigure decat cele wireless, insa sunt mult mai lente si mai costisitoare.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca alegi o camera foarte rezistenta la socuri fizice si mai ales, ca o instalezi corect. De cele mai multe ori, o camera foarte buna poate sa aiba probleme in ceea ce priveste eficienta daca nu este instalata corect.

Read Previous

Catalina Ponor gest extrem din cauza fostului iubit

Read Next

Cele mai frumoase cadouri de Dragobete pentru partenerul tau

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *