A fost gasit un sarpe in lazile cu rosii dintr-un supermarket. Angajatii au actionat gresit

Sursa foto: www.digi24.ro

In lazile cu rosii dintr-un supermarket din Sfantul Gheorghe, a fost gasit un sarpe de 70 de centimetri, o specie protejata prin lege.

Angajatii supermarketului au omorat sarpele, desi nu era normal sa actioneze in acest mod, conform spuselor sefului Directiei Sanitar Veterinare Covasna.

„Dupa ce am fost alertati, am luat legatura cu conducerea magazinului si cu un herpetolog cu care colaboram si ne-am deplasat imediat sa prindem sarpele care a fost vazut pe raftul cu rosii si sa il eliberam in natura, dar, din pacate, pana am dat toate telefoanele si am ajuns acolo, sarpele a fost lichidat de angajati, care, desigur, au intrat in panica.

Sarpele de casa este o specie protejata de lege si e chiar util omului, deoarece consuma insecte, soareci, iar cei mai mari chiar si pui de sobolan. Acesta avea in jur de 70 de centimetri si era un exemplar frumos. A fost gasit pe cutiile cu rosii. Nu stim exact cum a ajuns in supermarket, dar e posibil sa fi fost adus in cutiile cu smochine. Nu e exclus sa fi fost in lazile cu smochine care au fost tinute la frig, din cauza frigului el a stat intr-o stare de semihibernare, iar cand a ajuns la caldura, in magazin, sa se fi trezit”, a declarat seful Directiei Sanitar Veterinare Covasna.

Read Previous

Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie: „Partea britanica a solicitat chiar o convorbire telefonica cu Presedintele Romaniei”

Read Next

Padurea amazoniana continua sa arda. Incendiile se extind

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *