6 operatiuni de intretinere auto pe care le puteti face singuri

image001

Nu trebuie sa fiti un mecanic auto profesionist pentru a face fata acestor operatiuni de intretinere auto care dureaza aproximativ 10 minute.

Imbunatatirea propriei masini este usoara cu acesti sapte pasi de baza pentru intretinerea masinii. Chiar daca nu sunteti un specialist auto, efectuarea unor lucrari de intretinere de baza pentru masina voastra ii va prelungi viata. Iata o colectie de corectii ce dureaza 10 minute pe care le puteti face cu usurinta pentru masina voastra, care va vor ajuta sa economisiti bani imediat si chiar pentru a efectua costurile mari pe viitor.

⦁ Schimbati lichidul de racire

Lichidul de racire nu dureaza pentru totdeauna. Trebuie schimbat la fiecare 40.000 de kilometri (lichid de racire verde) sau 160.000 de kilometri (lichid de racire cu durata lunga de viata). Daca continuati sa conduceti cu lichidul de racire uzat, asteptati-va sa inlocuiti radiatorul, miezul incalzitorului si pompa de apa.

⦁ Schimbati uleiul in mod regulat

Schimbarea filtrelor si schimbarea uleiului sunt operatiuni ce va costa putin si care aduc schimbari clare in modul in care functioneaza autoturismul.

Daca considerati ca exista o alta problema cu masina nu pierdeti timp si testati-va masina singuri cu ajutorul unui tester de diagnoza performant.

⦁ Inlocuiti anual filtrul de aer

Un filtru de aer infundat pune o sarcina suplimentare pe sistemul de aer conditionat al masinii si reduce caldura in timp iernii. Inlocuiti-l cel putin o data pe an.

Pe langa inlocuirea filtrului de aer testati-va si componentele masinii cu un instrument de diagnoza professional pe care puteti sa il achizitionati de aici pentru a va asigura ca totul functioneaza exact asa cum trebuie.

⦁ Testati-va lichidul de racire

Testati-va lichidul de racire cu un voltmetru. Setati voltmetrul digital pe cea mai scazuta citire a setarilor de curent continuu si introduceti sonda pozitiva chiar in lichidul de racire. Atingeti sonda negativa la borna bateriei negative si rotiti la 2.000 rpm. Daca apar 0,4 volti sau mai mult, lichidul de racire se distruge.

⦁ Curatati farurile

Daca aveti farurile mate, nu trebuie sa le inlocuiti sa sa ramaneti cu ele asa. Cumparati un kit de restaurare a farurilor de la orice magazin de piese auto si urmati instructiunile de slefuire si tamponare.

⦁ Curatati terminalele bateriei

Coroziunea pune un plus de efort pe sistemul de incarcare si poate cauza probleme cu sistemele controlate de computer. Curatarea este cea mai ieftina asigurare impotriva problemelor electrice.

Read Previous

Viorica Dancila va pleca in SUA

Read Next

O baie moderna si baterii cada cu tehnologii moderne ce presupun un grad sporit de functionalitate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *