Browse By

Emil Hossu a murit

Emil Hossu

Emil Hossu

Emil Hossu a decedat în aceasta seara în urma unui stop cardio-respirator. Echipajul de la SMURD a încercat timp de 40 de minute sa îl resusciteze. Actorului în varsta de 70 de ani i s-a facut rau în incinta Teatrului Nottara. În aceasta seara ar fi trebuit sa joace în piesa „Nu vorbiţi cu actorii”.

Despre Emil Hossu – scurta biografie

Emil Hossu s-a nascut în Ocna Sibiului, la 24 noiembrie 1941. Actorul de la Teatrul Nottara era casatorit cu colega sa de breasla, Catrinel Dumitrescu.

Tatal sau a fost diplomat, iar în 1945 toata familia a fost deportata într-un lagar din Germania. Acolo au ramas timp de un an si trei luni. În ’48, tatal lui Emil Hossu a fost trimis pentru sase luni la munca fortata la Canalul Dunare-Marea Neagra.

Actorul si-a pierdut tatal cand avea numai 17 ani.

A fost membru in Asociatia fostilor detinuti politici.

A absolvit IATC in 1965, la clasa profesorilor George Dem Loghin, Dem Radulescu si Adriana Pitesteanu. Din 1992, profesor la Facultatea de Arte a Universitatii ‘Hyperion’, unde a predat actorie alaturi de sotia sa, actrita Catrinel Dumitrescu.

Catrinel Dumitrescu

Catrinel Dumitrescu

Despre Catrinel Dumitrescu – scurta biografie

Catrinel Dumitrescu (n. 11 octombrie 1956, Braila) este o actrita de teatru si film din Romania. În prezent este actrita la Teatrul Nottara din Bucuresti. A fost casatorita cu actorul Emil Hossu. Este profesoara la Universitatea Hyperion din Bucuresti, Facultatea de Arte, sectia Actorie.

A jucat în nenumarate filme si piese de teatru. Primele roluri le-a jucat în piese de teatru radiofonic.

Filmografia lui Emil Hossu:

Fetele Marinarului (2009)- Juan
Chiquititas (2007)
Une mère comme on n’en fait plus (1997)
Punctul zero (1996)
Straniul paradis (1995)
Cel mai iubit dintre pamanteni (1993)
Liceenii în alerta (1993)
Oglinda (1993)
BalanŢa (1992)
Harababura (1990)
Un Studio în cautarea unei vedete (1988)
Sa-Ţi vorbesc despre mine (1987)
Cale libera (1986)
Totul se plateŞte (1986)
Noi, cei din linia întai (1985) – Soldatul Munteanu
Secretul lui Nemesis (1985) – Ziaristul Victor Mirea – zis Balaurul
Vara sentimentala (1985)
Eroii n-au varsta (1984)
Secretul lui Bachus (1984) – Ziaristul Victor Mirea – zis Balaurul
Sosesc pasarile calatoare (1984)
Convoiul (1981)
Iata femeia pe care o iubesc (1981)
Buna seara, Irina (1980)
La rascrucea marilor furtuni (1980)
Jachetele galbene (1979)
Avaria (1978)
Muntele alb (1978)
Totul pentru fotbal (1978)
Iarna bobocilor (1977) – Doctorul Ovidiu Ghiculescu
Pentru patrie (1977)- Ion Ciuca

Regasirea (1977)
Accident (1976)
Toamna bobocilor (1975) – Doctorul Ovidiu Ghiculescu
Aventurile lui BabuŞca (1973)
Decolarea (1971)
Cantecele marii (1970)
Simpaticul domn R (1969)
La datorie (1968)
Cerul începe la etajul III (1967)

Actorul Emil Hossu a decedat, miercuri seara, medicii SMURD neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat la 19.13.

Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucuresti in jurul orei 18.30. Coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita, a spus ca medicii au fost chemati pentru ca actorul Emil Hossu a lesinat, nemaifiind constient.

Medicii l-au gasit pe actor in stop cardio-respirator si au inceput manevrele de resuscitare, care insa nu au reusit.
Emil Hossu (69 de ani) era actor la Teatrul Nottara din Bucuresti si a jucat in numeroase filme, printre care „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”, Accident”, „Cel mai iubit dintre pamanteni” si „Balanta”.

Video

  • Dinu

    Sincere condoleante maestre Emil Hossu,sa-ti fie tarana usoara.Din pacate teatrul romanesc ramane mai sarac fara maestrul Emil Hossu,Dumnezeu sa te odihneasca.