Browse By

Vrei sa vinzi sau sa cumperi o masina in Romania?

Exista mai multe metode prin care se poate vinde cu succes o masina in Romania, ca de exemplu:

piata de masini, prieteni, anunt publicitar in ziare locale, reviste auto si pe site-uri de profil (forumuri auto, grupuri de discutii, site-uri de anunturi), afis cu anunt pe masina cu oferta de vanzare insotita de detalii despre pret (negociabil sau nu) si caractersticile masinii.

Pentru inceput este important sa ai poze de calitate cu masina curata atat din exterior cat si din interior.

De ce recomandam cumpararea unei masini second hand?

Alege cat esti dispus sa platesti! Pentru ca o masina noua se devalorizeaza foarte mult in primii 5 ani de utilizare, astfel este mai bine sa cumperi o masina second hand care este inca intr-o stare si conditie de pastrare foarte buna.

Acum ca te-ai decis sa cumperi o masina second-hand mai trebuie sa te gandesti si ce model de masina preferi (consum de combustibil, cate usi, capacitate portbagaj etc.)

Daca vrei sa cumperi o masina sunt aproape aceleasi conditii ca si la vanzare, dar cel mai usor este poate la inceput o documentare pe un site online pe care sa il verifici si sa compari preturile, dupa care sa te intalnesti cu vanzatorul si sa vezi masina propriu-zis si sa vezi ce are si ce nu are si chiar sa faci un test drive prin care sa asculti motorul, sa testezi pedale de accelaratie, ambreaj si frana.

Iti recomandam sa iei cu tine un prieten care este mecanic auto si are cunostine in domeniu pentru a te ajuta la negociere pentru ca sa nu fi pacalit si sa va asigure ca incheiati o afacere buna. Daca nu ai un prieten atunci poti merge sa faci o verificare autorizata intr-un atelier auto specializat. Este important sa soliciti si istoricul masini ca sa vezi cand a avut ultima verificare tehinca, daca are vreun defect de fabricare, daca masina a avut vreun accident major sau minor in trecut.

Concluzie

Un sfat de care iti recomandam sa iei in considerare este site-ul auto del unde poti sa calculezi taxa auto, impozitul auto si poti vedea inclusiv un pret aproximativ (o medie a ofertelor de vanzare de pe site) pentru masina pe care fie vrei sa o vinzi sau fie vrei sa o cumperi.