Dansul și dezvoltarea socială la copii preșcolari

copii prescolari dansandSursa foto: dansuricopii.info

Copiii par atrași de muzică încă de la o vârstă fragedă, atunci când ei încep să danseze în timp ce o aud. În timp ce beneficiile fizice ale dansului sunt binecunoscute, dansul, de asemenea, aduce beneficii sociale și emoționale, conform Organizației Educației Naționale de Dans din SUA. Copiii preșcolari învăța abilități sociale, cum ar fi cooperarea și interacțiunea cu un coleg, precum și construirea stimei de sine atunci când sunt implicați în experiențe de dans.

Comunicarea

Potrivit site-ului Organizației Educației Naționale de Dans din SUA, copii învață mișcările de dans la fel de ușor cum învață și o limbă. Deseori, copii dansează chiar înainte să poată să vorbească. Dansul poate deveni o modalitate pentru copii mici să-și exprime emoțiile lor într-un mod care ar putea să nu fie în măsură să comunice și verbal.

Cooperare

Potrivit Education.com, tinerii preșcolari sunt egocentrici, și pot avea dificultăți în cooperare și la împărtășire. Un copil care este implicat în cursuri de dans va avea mai multe oportunități de a învăța despre lucrul împreună într-un grup . El nu poate dansa când vrea, ci face parte dintr-un grup care se deplasează în același timp și mod. El va afla că trebuie să rămână cu grupul pentru a efectua rutina acestuia, și va începe să observe și se va compara cu alți dansatori.

Stăpânire de sine

Muzica și mișcarea în combinație ajută preșcolarii să învețe să-și controleze corpurile, conform KidsHealth. Aceasta este o dezvoltare importantă, care poate duce la o mai bună concentrare și auto-control. Imitând mișcările altora, preșcolarul învăță să se mute în ritmul muzicii, să acorde o atenție la profesor și la memorarea modelelor simple de mișcare. Toate acestea sunt oportunități de a construi abilitățile de ascultare și de control al impulsurilor, ajutând-ul să aibă succes o dată ce ajunge și la o sală de clasă.

Stima de sine

Când copii mici danseze împreună, ei încep să construiască un sentiment de comunitate și de apreciere pentru fiecare în parte. Preșcolarii pot aplauda eforturile unul altuia și să se încurajeze reciproc, atunci când aceștia dansează. Când micuțul tău va învăța un nou pas sau finalizează o rutină de dans, el va dobândi un sentiment de împlinire și va începe să-și construiască o stimă de sine. Atunci când învață că el își poate controla corpul și mișcările, sentimentul de autonomie și de independență crește, ceea ce duce la sentimente mai bune despre propria persoană.


Read Next

Desuuri ca-n povesti