Vlad Solopa la finala mondiala Red Bull King of the Rock

Vlad Solopa participa in acest week-end la finala mondiala de baschet unu la unu, Red Bull King of the Rock. Aceasta are loc la Istanbul, iar jucatorul de la Gaz Metan Medias va cocura alaturi de cei mai buni 31 de jucatori de baschet de strada din lume.

Vlad Solopa

Vlad Solopa

Vlad spune ca jocul de baschet unu la unu te epuizeaza fizic, chiar daca dureaza doar cinci minute. „E dinamica, e viteza, nu ai voie sa te relaxezi. Trebuie sa lovesti tare, sa fii tare, sa dai tot pe teren. Nu ai timp sa te odihnesti. Cand incepe jocul, ceilalti dispar. Raman doar eu, adversarul, mingea si cosul”, spune baschetbalistul. Ca orice tanar pasionat de baschet, Vlad spune ca i-ar placea sa joace in NBA. „Pentru ca e un vis greu de realizat, nu sper chiar la asta. Dar vreau sa ajung cat mai sus”, marturiseste jucatorul care va merge in finala de la Istanbul. „Avantajul meu pe terenul de baschet este faptul ca sunt inalt, dar avantajul celor scunzi este ca sunt mai rapizi”, concluzioneaza Vlad.

Red Bull King of the Rock este un joc in care nu e loc pentru dubii, e o competitie care implica rezistenta si abilitate. Nu exista nici antrenor,nici echipa pe care te poti baza, exista doar un singur adversar si obiectivul – de a castiga! Ritm frenetic, lupta la un pas de un fault – toate la capacitate maxima!

Sistemul de desfasurare al competitiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc in baschetul de strada: cistigi sau pleci acasa! Jucatorii au la dispozitie cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singura posesie, pentru a demonstra ca e cel mai bun decit adversarul sau. Atentie la faulturi! Jucatorii au maximum cinci la dispozitie inainte de a fi descalificati, iar orice greseala antisportiva duce automat la descalificare.

Punctajul va fi acelasi ca la baschetul obisnuit, aruncarile fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Daca s-a faultat pe aruncare la cos, se primeste un punct, iar posesia se schimba.

Paseste pe teren doar cu jocul si cu numele tau. Domina, sau vei fi dominat. Si nu uita, vei fi respectat doar atunci cand iti vei castiga acest respect pe teren si niciun moment mai devreme. Esti pregatit pentru toate acestea?

In doar 6 ani de existenta Red Bull King of The Rock, a reusit sa se transforme dintr-un joc american pentru iubitorii de streetball, intr-un proiect international prestigios.

Read Previous

Pacienţii cu hepatita C vor acces la terapiile inovatoare ci nu promisiuni şi amânări

Read Next

Tastevin: Confreria Vinului este cea mai completa degustare de vinuri romanesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *