Viorica Dancila: „Cred ca aceasta discutie domnul presedinte trebuia sa o aiba si cu Guvernul, dar si cu Parlamentul”

Premierul Viorica Dancila a vorbit despre vizita presedintelui Klaus Iohannis de la Casa Alba, ce va avea loc in data de 20 august.

Aceasta a mentionat faptul ca ar fi util ca presedintele sa discute cu Executivul inainte de a pleca in SUA, pentru a pune accentual pe temele principale, precum apararea, relatiile economice si energia.

„Intotdeauna am fost adeptul consensului si trebuie sa fie o cooperare intre presedinte-Guvern-Parlament. Cred ca aceasta discutie dl. presedinte trebuia sa o aiba si cu Guvernul, dar si cu Parlamentul. Este foarte important ca prsedintele face aceasta vizita, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obtinem din aceasta vizita. Daca mergem doar sa facem fotografie, nu cred ca aduce beneficii Romaniei. Cred ca la intoarcere e normal ca dl. presedinte sa vina in fata romanilor si sa spuna am obtinut asta, asta, pentru ca important la o astfel de vizita sa discuti si despre anumite probleme care pot consolida relatiile.

Eu sper ca dl. presedinte sa nu vina cu anumite lucruri pe care Guvernul sa le implementeze si care efectiv nu au facut obiectul unor discutii. Cred ca era important punctual sa discutam despre aspectele economice, fie ca vorbim de MApN, relatiile economice, energie, cred ca toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar in urma discutiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes intre Romania si SUA”, a declarat Viorica Dancila.

Read Previous

A fost semnat contractul pentru imbunatatirea sistemului 112

Read Next

PNL: Campanie de informare cu privire la voturile din diaspora la alegerile prezidentiale

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *