Vacanţă de vis în Arad, Israel

Cum ar fi să mergi într-o vacanţă într-un loc numit Arad? Te-ai simţi, cu siguranţă, ca acasă – dacă eşti din Arad, România. Însă acest loc ar fi la sute de kilometri de casă, cu totul diferit de oraşul tău. Este vorba despre frumosul Arad din Israel.

Panoramă din Arad, Israel

Panoramă din Arad, Israel

Arad este un oraş modern din sudul Israelului, cu o populaţie de aproximativ 24 de mii de locuitori. În apropierea oraşului la 25 de km, mai exact se află Marea Moartă. Peisajul este întregit de Muntele Mesada şi, la 8 km, ruinele oraşului biblic Tel Arad, de la care provine numele oraşului.

Emblemă Arad, Israel

Emblemă Arad, Israel

Steag şi emblemă

Emblema oraşului Arad este formată dintr-un pătrat cu un deal şi o flacără. Dealul este reprezentat de Muntele Kidod, din partea de nord a oraşului iar flacăra simbolizează gazele naturale extrase de acolo. Emblema a fost adoptată în 19 mai 1966.

În ceea ce priveşte steagul Aradului, acesta conţine aceleaşi elemente din emblemă încadrate într-un dreptunghi sub care scrie în ebraică “Primăria Municipiului Arad”. Cu toate acestea, nu există nicio lege care să arate că acesta este steagul oficial al oraşului.

Steagul oraşului Arad din Israel

Steagul oraşului Arad din Israel

Turismul oraşului Arad

Activitatea principală care aduce turiştii în Arad este Festivalul de Muzică Ebraică, organizat în fiecare vară. În această perioadă, cazarea este mult mai ieftină, în apropiere de Marea Moartă, fiind un plus pentru turişti.

Cele mai importante trei hoteluri din Arad sunt Inbar, Yefe Nof Arad şi Margoa Arad.

Cu toate acestea, oraşul Arad încurajează alte locuri şi activităţi turistice, cum ar fi drumeţiile şi turismul ecologic.

La periferia Aradului se află un monument alb conceput de Yigal Tumarkin în 1968, numit Mitzpe Mo’av, care oferă, de asemenea, o vedere a deşertului Iudaic.

Monument turistic din Arad, Israel

Monument turistic din Arad, Israel

O altă atracţie turistică este un mare dig arheologic. Deşi nu se află în competenţa Aradului, Vârful Zohar şi Lookout Zohar sunt drumeţii şi destinaţii de ciclism.

Aşadar, Arad din Israel este un loc în care te poţi relaxa şi poţi avea parte de distracţie, cultură, munte şi mare… toate la un loc!

Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *