Browse By

Un tribut neobişnuit adus animalului de companie

În zilele noastre, cu cât eşti mai ingenios şi mai ieşit din tipare, cu atât mai faimos şi mai apreciat eşti. Acesta este şi cazul olandezului Bart Jansen. Artistul şi-a transformat pisica decedată într-un elicopter.

Creaţia neobişnuită va fi prezentată la un festival de artă din Amsterdam

Creaţia neobişnuită va fi prezentată la un festival de artă din Amsterdam

Olandezul a suferit mult când pisica lui a murit într-un accident de maşină. A îmbinat iubirea pentru animal cu imaginaţia artistică şi i-a ieşit ceva cu totul şi cu totul neobişnuit: o pisică-elicopter.

Bart Jansen a împăiat pisica iar apoi, cu ajutorul unor experţi, i-a ataşat elice în cele patru lăbuţe. „Elicopterul” Orville – botezat astfel după aviatorul Orville Wright – poate fi controlat electric.

Bart Jansen alături de pisica-elicopter

Bart Jansen alături de pisica-elicopter

Ceea ce a fost cândva un animal de casă, o pisică, este acum o piesă de artă expusă la salonul Kunstrai din Amsterdam, conform ziarului „The sun”.

Jansen susţine că a reuşit să realizeze o creaţie jumătate pisică, jumătate maşină. În plus, acest gest este un tribut adus pisicii, după o perioadă de doliu.

În prezent, pisica-elicopter reuşeşte să stea doar câteva secunde în aer dar artistul promite să rezolve această problemă.

Un tribut neobişnuit

Un tribut neobişnuit

Oare care este punctul de vedere al celor de la PETA?

Este o organizaţie non-guvernamentală denumită People for the Ethical Treatment of Animals sau în română Oameni pentru tratamentul etic al animalelor.