Top 3 stiri din saptamana 20-26 octombrie cu care Alba se mandreste

Am alcătuit o listă pentru cititori noștri din județul Alba cu top 3 știri din săptămâna 20-26 octombrie de care ar trebui să se mândrească.

Casa Regală a României a decorat Municipiul Alba Iulia

Stiri Judetul Alba – ZiarulApulum.ro

Casa Regală a României a decorat Municipiul Alba Iulia: 24 oct

În cadrul unei gale ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, municipiul Alba Iulia a primit distincția “Crucea Casei Regale a României” pentru că a transmis mai departe două evenimente istorice deosebit de importante pentru țara noastră.

Primul simbolizând Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 – pregătită de Vasile Goldiș la Arad, iar cel de al doilea fiind pentru încoronarea înaintașilor Casei Regale ca Suverani ai României Mari.

Mălina Roşca

Mălina Roşca (în dreapta de tot)

Bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie pentru eleva Mălina Roșca din Alba Iulia: 22 oct

Mălina Roșca a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie  ce a avut loc în capitala Kârghistanului, Bishkek. Ea este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” (HCC) din Alba Iulia. Tânăra este pasionată de știință, muzica rock, cărți și filme.

HCC, înființat pe 3 februarie 1910 sub denumire de Liceul “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, a primit de-a lungul anilor numeroase distincți și diplome de excelență pentru portofoliul obținut în domeniul educației prin calitatea cadrelor didactice și a elevilor săi.

Curtea de Apel din Alba Iulia

Curtea de Apel din Alba Iulia

Ziua Ușilor deschise la Curtea de Apel din Alba Iulia: 25 oct

Devenit un eveniment de tradiție în fiecare an la data de 25 octombrie cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile. Instituția a putut fi vizitată de orice persoană interesată și care era informată despre circuitul unui dosar, a unei cauze și despre modul de aflare a mai multor informații despre acestea.

Curtea de Apel Alba Iulia este renumită ca fiind locul unde se dispută numeroase cazuri importante de corupție a oamenilor politici români: primari, parlamentari ș.a.m.d. Această zi a fost un simbol al transparenței și deschiderii justiției față de cetățeni.

Despre Alba

Județul Alba este situat în Transilvania, iar reședința este municipiul Alba Iulia, care la recensământul din anul 2011 avea o populație de 63.536 locuitori, fiind al cel mai mare orașe din România după numărul de locuitori.

Municipiul Alba Iulia străbătut de râul Mureș se află la 353 km de capitală (aprox. 4 ore și jumătate de mers cu mașina), la 493 km de Budapesta (aprox. 6 ore de mers cu mașina). Municipiul are o încărcătură istorică foarte bogată, fiind gazdă a unor evenimente politice importante  și reședință a multor conducători politici.

Despre Ziarul Apulum

A fost fondat în anul 2012 (online din noiembrie 2012) și se consideră ca fiind “Cel mai obiectiv ziar online din județul Alba”. Echipa redacțională este formată din opt membri.

Read Previous

Rochii de mireasă pentru plinuţe

Read Next

O vizită cu presa arădeană la Bruxelles de Teodor Șeran