Top 10 podele inedite

Designul interior sau exterior e din ce în ce mai dezvoltat în ultimii ani. Fiecare doreşte să aibă cele mai spectaculoase elemente în locuinţă. Iluziile optice creează un efect extraordinar, fiind alese pentru tot mai multe domenii. Dar e vorba de mult mai mult iar totul depinde de inventivitate, care trebuie să fie cât mai dezvoltată. Iată un top al celor mai inedite podele:

1. Iluzii optice pe podea

Podeaua cu "valuri"

Podeaua cu „valuri”

Această podea se află într-un magazin de jocuri video din Paris. La prima vedere pare o podea pe care au căzut greutăţi, formând valuri. Poţi fi uşor nesigur atunci când păşeşti pe această podea datorită iluziei optice. Mai ales pentru femeile care poartă tocuri în această încăpere.

2. Podeaua din monede

Podeaua bogată în penny

Podeaua bogată în penny

Mii de penny de cupru sunt lipiţi pe podeaua restaurantului hotelului Standard din New York. Ideea aparţine lui Robin Standefer şi lui Stephen Alesch, de la casa de design Roman and Williams din New York. De la depărtare pare un covor cărămiziu însă la o privire mai atentă îţi poţi da seama că podeaua conţine un număr impresionant de monede.

3. Fotografie din aer pe podea

Râul Sacramento pe podeaua aeroportului

Râul Sacramento pe podeaua aeroportului

Acesta este un covor uriaş aşezat pe holul aeroportului din Sacramento, California. A fost creat de artistul Seyed Alavi şi reprezintă râul Sacramento pozat din aer. Covorul acoperă suprafaţa care leagă parcarea principală de terminalul A. Seyed Alavi a câştigat cu această lucrare un concurs la care au participat 100 de artişti.

4. Podeaua din sare

Miliarde de granule de sare pe podea

Miliarde de granule de sare pe podea

Artistul japonez Motoi Yamamoto a găsit o idee inedită pentru a transforma o podea obişnuită într-una spectaculoasă: sarea. Miliarde de boabe de sare au fost aşezate pe podea într-un model extrem de complicat. Rezultatul este uimitor şi poate crea o iluzie optică ameţitoare dacă priveşti podeaua pentru mai mult timp. Din păcate, acest model de podea nu este destinat pentru proiectarea permanentă, ci doar pentru expoziţii.
5. Podeaua puzzle

O podea ideală pentru camera copiilor

O podea ideală pentru camera copiilor

Aceasta este încă o podea care iese în evidenţă. Este o soluţie ideală pentru dormitorul copiilor dar nu numai. Disponibile în 13 culori, plăcile pot fi amestecate pentru instalaţii unice, personalizate.

6. Podea gravată

Între contemporan şi modern: podeaua gravată

Între contemporan şi modern: podeaua gravată

O altă podea ideală pentru camera copiilor este podeaua gravată. Însă e potrivită pentru orice cameră deoarece există sute de variante de modele, în funcţie de dorinţele şi preferinţele clientului. Modelele nu sunt foarte adânci, pentru a nu aduna mizerie, însă pot fi simţite la atingere. Un lucru pozitiv este preţul, care nu e unul ridicat.

7. Podeaua interactivă

Podeaua care aduce discoteca la tine acasă

Podeaua care aduce discoteca la tine acasă

Deocamdată această podea există doar într-un club din Rotterdam numit Watt Club. Scopul lui este de a consuma cu 30% mai puţină energie decât într-un club obişnuit. Acest tip de podea este numit “club de dans durabil”. În afară de acest aspect, podeaua mai are un avantaj: este interactivă. Acest lucru înseamnă că are led-uri care îşi schimbă culoarea atunci când sunt atinse. În plus, sunt realizate din materiale reciclate.

8. Podeaua încălzită

Căldură direct de la podea

Căldură direct de la podea

Atunci când ai probleme cu circulaţia iar picioarele îţi sunt reci, cea mai bună soluţie e podeaua care încălzeşte. Nu este doar foarte utilă şi comodă ci şi foarte eficientă din punct de vedere energetic deoarece nu are pierderi de căldură. Aşadar, căldura vine direct la tine, fără a se pierde. În plus, facturile nu vor fi atât de ridicate!

9. Podeaua cu curele

Zeci de curele de piele pe podeaua ta

Zeci de curele de piele pe podeaua ta

Aspectul acestui tip de podea este unul vintage datorită materialului şi a culorilor. Podeaua din piele este oarecum neobişnuită dar efectul este spectaculos. Cât despre preţ, acest model ajunge până la 600 de dolari. Cele mici costă 70 de dolari.

10. Podeaua cu trafic uman

Paşii umani au alcătuit un model în podea

Paşii umani au alcătuit un model în podea

Modelele de pe această podea au fost create folosind mişcarea naturală a oamenilor. Imagini video ale modului în care oamenii au folosit spaţiul camerei au fost capturate, prelucrate şi apoi imprimate pe podea.

Read Previous

Ioan Avram Mureşan, fostul ministru al Agriculturii condamnat definitiv cu executare

Read Next

Învață să fotografiezi ca un profesionist la Fotogenica