Titanic: o sută de ani de la scufundare

Povestea Titanicului a rămas vie chiar şi după un secol de la producerea ei. Anul acesta au fost aduse numeroase omagii vasului care promite să le aducă o călătorie de vis miilor de persoane de la bord.

100 de ani de la scufundarea Titanicului

În noaptea de 14 spre 15 aprilie, două nave de croazieră s-au aflat pe Oceanul Atlantic, chiar în locul în care Titanicul s-a scufundat. Rudele celor decedaţi dar şi admiratorii au fost prezenţi şi s-au rugat pentru cei peste 1500 de oameni care au murit la scufundarea Titanicului.

Croazieră în memoria a o sută de ani de la scufundarea Titanicului

Croazieră în memoria a o sută de ani de la scufundarea Titanicului

Ceremonia de comemorare a fost una emoţionantă. A fost păstrat un moment de reculegere pentru cei decedaţi. În tot acest timp, pe un ecran imens au fost afişate numele a 1503 pasageri care nu au supravieţuit călătoriei. În final, două coroane cu flori au fost aruncate în ocean.

Iată ce a declarat unul dintre cei 450 de pasageri ai navei Amzara:  “Îmi doresc ca, într-un fel sau altul, ei să ştie că la 100 de ani după tragedie noi ne amintim şi ne gândim la ei”.

Scufundarea Titanicului

Scufundarea Titanicului

“My heart will go on”

Melodia care face ca gândurile tuturor să se îndrepte spre Titanic este “My heart will go on”, cântată de Celine Dion. Asta pentru că melodia face parte din coloana sonoră a filmului “Titanic”, cu Kate Winslet si Leonardo di Caprio în rolurile principale.

Ce reacţie are actriţa când aude în prezent melodia aceasta? “Îmi vine să vomit când o aud. Nu, nu ar trebui să spun asta. Nu, de fapt, chiar îmi vine să vomit. Aş vrea să spun ‘Oh, fiţi atenţi, e cântecul lui Celine Dion!’. Dar nu o fac. Stau acolo, ştiţi, cu o faţă imobilă şi cu o ameţeală internă”.

Nu e tocmai reacţia la care publicul s-ar aştepta dar măcar Kate Winslet este sinceră.

Posterul celebrului film Titanic

Posterul celebrului film Titanic

Titanic 3D

La o sută de ani de la scufundarea Titanicului a mai avut loc o premieră. Este vorba despre lansarea filmului Titanic 3D, la 15 de la filmul original. La eveniment au participat regizorul James Cameron şi actorii Billy Zane şi Kate Winslet. Printre ei nu s-a aflat şi Leonardo di Caprio. Acesta filmează în prezent pentru noul lungmetraj al lui Quentin Tarantino, “Django Unchained”.

Filmul Titanic a primit în total 11 premii Oscar.

Read Next

Desuuri ca-n povesti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *