Timişoara, primul oraş iluminat electric din Europa Continentală, are un nou post de transformare dedicat de Enel

Cu ocazia împlinirii a 129 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradală în Timişoara, Enel dedică unul din posturile de transformare acestei premiere.

Transformarea vizuală iese din tiparele clasice ale street art-ului, incluzând elemente şi tehnici care integrează postul de transformare în peisajul citadin. Lucrarea este semnată de artistul plastic Flaviu Roua, cunoscut sub numele de stradă Jones. Primul contact cu lumea graffiti l-a avut în 2004, iar începând cu 2010 a trecut spre pictura murală, părăsind astfel scena underground.

postul de transformare la Timișoara de Flaviu Roua

postul de transformare la Timișoara de Flaviu Roua

Anul 1884 a fost unul dintre momentele de mare interes pentru locuitorii Timişoarei, fiind impresionaţi de noul aspect nocturn al oraşului, oferit de municipalitate prin trecerea la un nou sistem de iluminat public, unic în Europa: iluminatul electric. Postul de transformare Enel trezeşte încă o dată entuziasmul şi contribuie la dezvoltarea vizuală a oraşului.

Pentru al treilea an consecutiv City of Energy dezlănţuie energia oraşelor. În 2013 au luat naştere pe pereţii posturilor de transformare Enel opere de artă impresionante ale artiştilor Boeme, Sweet Damage Crew, Allan Dalla sau Jones.

În Bucureşti, proiectul a lăsat în urmă o uriaşă carte de colorat, umplută de culoare cu ajutorul a zeci de copii, părinţi si bunici, primul anamorfic din România, un post de transformare inspirat din stilul celebrului Jackson Pollock şi alte două posturi de transformare ce sintetizează, prin portretele unor personalităţi marcante sute de ani de istorie a electricităţii.

În Constanţa, Enel a celebrat ziua Biodiversităţii dedicând un post de transformare aflat în complexul Delfinariului şi atrăgând astfel atenţia asupra a şase specii de plante, păsări şi mamifere, pe cale de dispariţie sau ameninţate cu dispariţia în zona Dobrogei şi a Mării Negre.


Despre City of Energy

Enel, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, derulează, pentru al treilea an consecutiv, proiectul City of Energy ce contribuie la îmbunătățirea și schimbarea Bucureștiului într-un oraș mai frumos și mai atractiv. Urmând modelul pe care compania l-a implementat cu mult succes în Spania, City of Energy s-a dovedit a fi un real succes pentru România și a fost primit cu mult entuziasm de comunitatea urbană. Aceștia au avut ocazia să își lase amprenta în diferite zone ale Bucureștiului, schimbând posturile de transformare Enel în opere de artă moderne.

Proiectul City of Energy a debutat în 2011 cu un concurs de design susţinut de nume deja cunoscute precum Saddo, Sinboy, Pisica Pătrată, Aitch, Noper şi Kitră și a continuat cu o expoziție extraordinară de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România. A fost un prim pas făcut de compania Enel pentru a umple de culoare Bucureștiul.

În 2012 campania a continuat cu o nouă provocare, tinerii pasionați de artă urbană s-au lăsat inspirați de energie și au aprins orașul în culori în cadrul unui nou concurs de design. Evenimentul a adus împreună atât artiști urbani, skateri, rolleri, cântăreți și DJ care au animat Parcul Tineretului din capitală.

Despre Enel

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice și cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un grup integrat, comercializând electricitate și gaze naturale către peste 61 milioane de clienți. Enel activează în 40 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de circa 98.000 MW și aproximativ 74.000 de angajați.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, ENEL este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile.

Compania are circa 4.000 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Read Previous

4 sfaturi pentru a ne proteja de virusurile și bolile exotice

Read Next

Noul McCafé din Timişoara este cel de-al nouălea din România