Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidentiale: „Imi propun sa fac din aceasta campanie electorala ceva cu totul nou”

Sursa foto: www.b1.ro

Duminica, Theodor Paleologu, fostul ministru al Culturii, a fost desemnat candidatul PMP la prezidentiale. Acesta nu a avut nico retinere sa isi critice adversarii politici.

„Imi propun sa fac din aceasta campanie electorala ceva cu totul nou, anume un imens exercitiu pedagogic la scara intregii natiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scara nationala si convingerea mea este ca totul incepe si se termina cu educatia. Educatia va fi una dintre marile mele teme de campanie.

Eu consider ca e destul de rusinos faptul ca doi fosti profesori nu sunt in stare sa vorbeasca fara fituici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri prosti. De aceea am considerat ca e important sa ma implic.

Nu aveam aceasta dorinta initial, dar am considerat ca trebuie sa o fac pentru ca e vorba de cum ne prezentam fata de noi insine, daca ne convine ca disputa sa fie in ultima instanta intre doua persoane care nu au cu adevarat autonomie si anvergura necesara pentru functia de presedinte al Romaniei.

Pe mine m-a convins Barna sa candidez. Daca ar fi fost Ciolos nu as fi candidat. Viata mea e dedicată casei, fundatiei, cursurilor. O sa ma intrebati ce m-a apucat. Daca ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS nu as fi ezitat sa il sustin, dar nu e cazul. Nu as vrea sa se supere Dan Barna. Oricand l-as numi pe un post de ministru, dar e important pentru presedinte sa cunosti Constitutia, sa ai o buna experienta internationala si diplomatica. Poate o va dobandi, sunt dispus sa il ajut.

Peste 50% care este tinta de electorat pentru care mizează PMP. Alegerile prezidentiale sunt alegeri foarte speciale, nu seamana cu cele parlamentare sau locale. Nu se voteaza un partid, se voteaza un om, un proiect si intalnirea acestui om cu tara. Prajitura dreptei in primul tur e pe undeva la 54%. Impartiti la trei si veti vedea ca batalia se va da intre 18-22%. Sunt foarte optimist. Noi nu suntem o tara de prosti, chiar daca suntem condusi de prosti. Mizez pe inteligenta romanilor”, a declarat Theodor Paleologu.

 

 

Read Previous

Padurea amazoniana continua sa arda. Incendiile se extind

Read Next

„Cinema in aer liber” in Parcul Titan. Spectatorii sunt asteptati in continuare pe Insula Artelor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *