Browse By

Știrile ProTV vs VideoNews – recenzie a două site-uri românești de știri video

Știrile ProTV vs VideoNews - recenzie a două site-uri românești de știri video

Știrile ProTV vs VideoNews - recenzie a două site-uri românești de știri video

În ziua de azi, preferăm tot mai mult știrile în format video, astfel că azi voi compara cele două site-uri Știrile ProTV vs VideoNews (Antena 3), deși pe listă aș putea adăuga și site-ul TVR.ro.

Ce criterii voi lua în analiza, critica mea comparativă?

1. Interacțiunea utilizatorului. ușurința de găsi și viziona știri. conținutul.

Ambele site-uri au un câmp vizibil pentru căutare, protv îmi arată doar 15 știri ca rezultat iar pentru a vedea mai multe trebuie să dau click pe următoarea pagină, deși ar mai avea spațiu în josul paginii, pe când la antena îmi oferă cu multe peste 15 știri.

Ambele videoclipuri pornesc cu reclame, dar la protv găsești mai mult conținut text decât la antena, iar antena mi se pare că oferă conținut prea degradant și prin faptul că permite utilizatorilor să încarce orice.

Ambele oferă posibilitatea de embeda videoclipul pe alte site-uri și de a îl trimite mai departe prietenilor, deși aici protv câștigă fiind optimizat doar pentru facebook și twitter pe când antena oferă și pentru o groază de altele myspace, reddit… recunosc că sunt importante dar nu încă pentru piața românească. Ambele au un minus însă că nu oferă pentru Google+.

2. Folosirea reclamelor

ProTV folosește mai agresiv reclamele, prin cursorul mouse-ului și reclama din subsolul site-ului care te urmărește peste tot dar o poți închide doar că tot apare când o să citești altă știre, ce risipă.

3. Opțiunea de a comenta și interacțiunea dintre utilizatorii

Aici ambele site-uri dau greș. Pe videonews poți comenta chiar sub pseudonimul anonim dar poți să îți deschizi și cont, pe când la protv nu ai de ales trebuie mereu să îți scrii numele de utilizator și nu ai nici o posibilitate de a îți asigura păstrarea aceluiași nume. Ambele nu oferă posibilitatea de a comenta cu facebook sau alt serviciu. Iar încă un mare minus este că vizitatorii / utilizatorii nu pot vota și răspunde la comentarile altora. Un exemplu, model de urmat este sistemul de comentarii de pe site-ul hotnews.ro

4. Nr. de fanii pe facebook

videonews are pagină de facebook mai recentă astfel că are doar 405 fanii comparativ cu știrile protv care are peste 50 de mii.

Concluzia este că știrile protv câștigă în fața siteului videonews prin avantajele descrise mai sus.

Pe măsură ce găsesc noi criterii de analizat, această pagină va fi actualizată.