Browse By

Snapchat spart: 4,6 milioane de conturi compromise

Mostră cu datele conturilor compromise de SnapchatDB

Peste 4,6 milioane de conturi (nume de utilizatori și numere de telefon) sunt compromise pentru că au fost sparte după ce niște hackeri anonimi au publicat informația online pe un website denumit SnapchatDB.info, potrivit mai multor surse.

Baza de date putea fi descărcată de pe site-ul SnapchatDB.info ca și SQL dump sau fișier CSV, dar care acum este suspendat.

Utilizatori pot sta însă liniștiți pentru că hackeri albi au publicat datele cenzurate, sunt vizibile doar numele de utilizatori și numerele de telefon dar fără ultimele două cifre.

În schimb, hackeri doresc să conștientizez publicul privind această problemă și pune presiune pe Snapchat ca să o rezolve. Se înțelege că companiile de tip start-up au resurse limitate, dar siguranța și intimitatea nu trebuie să fie niciodată un obiectiv secundar. Securitatea este la fel de importantă ca și experiența utilizatorului.

Gibson Security, hackerii albi din Australia, au publicat API-ul nou de la Snapchat și două exploit-uri săptămâna trecută, conform ZDNet. Au menționat pe contul lor de twitter că ei nu au nici o legătură cu scurgerea acestora date site-ul SnapchatDB.info, ci spun că era doar o problemă de timp până când cineva publica datele online.

De asemenea, mai adaugă ca Snapchat știa de vulnerabilitate de peste patru luni și pretinde că compania ar fi putut să rezolve vulnerabilitatea prin doar „10 linii de cod”.

Snapchat logo

Despre

Snapchat, aplicație de mesaje temporare pentru smartphone-uri, realizată de Evan Spiegel și Robert Murphy, absolvenți la Universitatea Stanford.

Utilizatorii pot face fotografii, înregistrări video, adăuga texte și desene, și să le trimită la o listă controlat de destinatari.

Aceste mesaje trimise (fotografii și clipurile video) sunt cunoscute sub numele de „Snaps”.
Utilizatorii setează o anumită limită de timp pentru pentru cât timp pot beneficiarii să vadă Snaps-ul lor (intervalul poate fi între 1 și 10 secunde), după care acestea vor fi ascunse din dispozitivul destinatarului și șterse de pe serverele Snapchat .

Snapchat a adunat în decembrie fonduri de peste 50 milioane de dolari de la Coatue Management, la o evaluare preconizată de 2 miliarde de dolari. Se spune că fondatori companiei au respins o ofertă de cumpărare de 3 miliarde de dolari de la facebook, o decizie care ar putea să aibă legătura cu averea familiei fondatorilor.