Sfaturi importante pentru a alege cel mai bun RCA

asigurare rca ieftina

Expertii de la firmele specializate in managementul despagubirilor victimelor auto, explica toate criteriile cu privire la modul in care o polita RCA ar trebui sa fie aleasa. In trecut, anumite firme care ofereau preturi foarte mici au ajuns in faliment si persoanele vinovate risca sa acopere din veniturile proprii despagubirile care depasesc anumite limite. Din acest motiv este important sa se tina cont de mai multe criterii importante. In prezent, sunt putine persoane care se intreaba de ce costurile pentru asigurari sunt diferite in functie de societatile de asigurare, pentru ca politele par a acoperi aceleasi riscuri.

O asigurare RCA cu un pret mediu este o solutie buna

Daca in trecut era complet irelevant asiguratorul, pentru ca preturile erau identice, acum multi soferi vaneaza cel mai mic pret, in ideea in care asigurarea este obligatoriu de detinut chiar si in cazul unui autovehicul cu care nu se circula, dar este inmatriculat.

Asiguratorii alesi sunt foarte importanti atat pentru propria persoana, cat si pentru cei carora soferul le genereaza pagube prin provocarea unor accidente. In momentul in care o persoana alege firma de la care sa isi faca asigurare RCA, dincolo de pret sunt si alti factori importanti care conteaza.

Asigurare RCA de la firme serioase si de incredere

Solvabilitatea si seriozitatea firmei sunt foarte importante. In cazul in care se produce un accident, asiguratorul este girantul persoanei vinovate si este cel care va plati persoanele pagubite de vinovat. Prin urmare, este foarte important ca girantul sa aiba toti banii pentru a plati complet despagubirile, altfel vinovatul va fi obligat sa plateasca si el. O asigurare RCA incheiata la o firma de incredere, preintampina astfel de probleme, fiind cea mai buna solutie.

Un RCA bun asigura avantaje tuturor persoanelor implicate in accident

Daca in masina sunt si alte persoane din familie, acestea vor fi cu siguranta despagubite de aceeasi firma de asigurari RCA. Se poate intampla ca printre persoane vatamate sa existe si membri ai familiei, care sa se afle in masina in momentul in care este provocat un accident. Intr-o astfel de situatie, este evident de ce un asigurator bun este important – acesta ii va despagubi rapid pe toti ce sunt afectati.

Pentru RCA expresia „ieftin si bun” nu exista

Pentru ca ieftin si bun nu exista, persoana care va fi vinovata de un accident se va bucura de faptul ca a alocat suficient bani pentru asigurarea RCA. In momentul in care o asigurare este cumparata, este important ca soferul sa se asigure ca beneficiaza de sprijinul celui mai bun girant pe care il poate obtine, chiar daca sumele sunt mai mari decat si-ar putea dori.

Persoanele care isi aleg cel mai ieftin RCA sunt cele care incheie o astfel de polita doar pentru ca legea ii obliga. Recomandarea este sa fie aleasa o asigurare RCA cu costuri medii. O astfel de asigurare il va ajuta pe sofer sa conduca linistit, fara sa isi faca griji despre acoperirea pe care o are.

O asigurare RCA nu elimina responsabilitatea la volan

O asigurare RCA scumpa nu ar trebui sa fie un motiv pentru care conducatorii auto sa fie imprudenti. In urma unui accident, prin sistemul de puncte bonus malus, in functie de costurile asigurarii, vinovatul va acumula puncte de malus, ceea ce inseamna ca asigurarea va creste.

Avand in vedere toate aceste aspecte, recomandarea specialistilor este sa fie aleasa o polita RCA de la o firma de incredere precum aceasta si care sa ofere un nivel maxim de acoperire.

 

Read Previous

Masina inchiriata vs. masina proprie pentru vacanta

Read Next

Cauti experti in detailing auto interior Bucuresti? Vezi la ce trebuie sa fii atent!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *